"ilyada Kırkyama Çanakkale Buluşması" Çalışmaları

ÇANAKKALE - Çanakkale Kent Konseyi Boreas Çalışma Grubu tarafından, 18-21 Eylül 2013 tarihleri arasında ikincisi düzenlenen, "İlyada Kırkyama Çanakkale Buluşması"nın hazırlık toplantısı, kent konseyinde yapıldı. Toplantıda, etkinlik kapsamında düzenlenecek program belirlendi.

Kent konseyinden yapılan yazılı açıklamada, programda, kırkyama sergisi, İlyada Destanı temalı kırkyama pano, kırkyama yorgan ve serbest çalışma yarışmalarının yapılacağı belirtilerek, eğitmen ve sanatçılarla atölye çalışmaları ve söyleşilerin gerçekleştirileceği bildirilidi.

"İlyada Destanı" temalı kırkyama pano, kırkyama yorgan ve serbest çalışma yarışmalarında birinci olanlara çeşitli ödülerin verileceği ifade edilen açıklamada, etkinliğe, Çanakkale'nin yanı sıra Ankara, İstanbul, Bursa, Muğla, Balıkesir, Edirne, İçel, Aydın, Kars, Kocaeli, Eskişehir'den katılımcıların olacağı kaydedildi.

Kırkyama sergisi için şu ana kadar 350 eser için başvuruda bulunulduğu dile getirilen açıklamada, 30 Haziran'da sona eren başvuru tarihinin, istek üzerine 20 Ağustos tarihine kadar uzatıldığı duyuruldu.

Açıklamada, "Gelecek yıl düzenlenecek 3. İlyada Kırkyama Çanakkale Buluşması' nın, 22-25 Eylül 2014 tarihinde yapılması kararlaştırıldı" denildi.

Kaynak: AA