Türkiye’nin En Düzenli Trafik Levhası Stoklama Deposu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan trafik sinyalizasyon deposu Türkiye’nin en düzenli ve verimli deposu olma özelliğini taşıyor.

Türkiye’nin En Düzenli Trafik Levhası Stoklama Deposu
Deposunda 7 bin 500 adet trafik levhası, 85 ton boya ve 30 ton cam küreciği depolayabilme özelliğine sahip olan Belediye, Gaziantep’e ilkleri yaşatmaya devam ediyor.

Bir yıllık faaliyetlerini anlatan Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı yetkilileri, kentin trafik sorunlarını asgariye indirmek için çalıştıklarını söyledi.

Bu doğrultuda bir trafik levhası dikme makinesi de aldıklarını vurgulayan yetkili, “Levha çakma makinesi trafik levha direklerinin çakılması ve sökülmesinde kullanılmak üzere tasarlanmış olup, ayrıca yol kenar dikmesi montajında da kullanabiliyoruz. Böylece eski sistem olan elle montaja göre çok daha avantajlı sistem elde etmiş oluyoruz. Eski sistem elle montajla günde 15-20 direk çakarken bu sistemle 100-150 adet direk çakma imkânı oluyor” dedi.

Tramvay hattı ile toplu taşımada önemli bir misyonu üstlendiklerini ve geçen sene 62 bin 497 sefer gerçekleştirdiklerini dile getiren Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı yetkilileri, 209 seferin ise çeşitli nedenlerden dolayı iptal edildiğini kaydetti.

2011 yılında toplam 137 kavşak bulunduğunu, 2012 yılında 22 kavşak daha yapıldığını, toplam 130 sinyalize kavşakta LED’li sisteme geçirilerek ülke ekonomisine yılda yaklaşık olarak 1.180 MW katkı sağlandığını belirten yetkililer, 2011 yılında bin 131 olan lamba arıza sayısının 2012 yılında uygulanan LED’li sinyal üniteleri ile birlikte yüzde 60 azaldığını ve 679’a indiğinin altını çizdi.

2012 yılı içerisinde şehir merkezinde kültür yolu içerisinde 26 ayrı noktaya 117 adet kavşak içi yönlendirme levha uygulaması yapıldığını, son yapılan çalışmalarla toplam kavşak içi yönlendirme levha sayısının 2011 yılında 2 bin 150 iken, bu yıl yüzde 5,5’lik bir artışla 2 bin 267 olduğunu belirtildi.

Gaziantep’te 2012 yılı sonu itibariyle toplam 2 bin 18 kazanın meydana geldiğine dikkat çeken yetkililer, bu kazalardan 12’sinin ölümlü, 2 bin 6’sının ise yaralanmalı olduğunu ifade etti.

Bu kazaların 895’nin motosiklet sürücülerinin karıştığı kazalar olarak yüzde 44,5 oranında olduğunu dile getiren yetkililer, bu bağlamda ‘Bir Kask Bir Can Kurtarır’ projesi kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü ile birlikte A2 ehliyetine sahip sürücülere eğitim verdiklerini ve eğitim sonrasında bin motosiklet sürücüsüne kask dağıttıklarını açıkladı.

Kaynak: İHA