Kartepe'de Zincirleme Trafik Kazası: 2 Yaralı

Kartepe D-100 karayolunda arızalandığı için bekleme yapan kamyona arkadan çarpan araca başka bir aracın çarpması sonucu meydana gelen zincirleme trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Kartepe'de Zincirleme Trafik Kazası: 2 Yaralı
Kartepe Uzuntarla D-100 karayolunda meydana gelen trafik kazasında, Sakarya istikametinden İstanbul istikametine gitmekte olan 41 RK 874 plakalı araç, bir anda yoldan çıkarak arızalandığı için yol kenarında park halinde olduğu öne sürülen 41 SH 075 plakalı kamyona çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan ve takla atarak yol üzerinde ters istikamete dönerek duran araca, arkasından gelmekte olan Şahzede Kekeç idaresindeki 16 TB 374 plakalı kamyonet çarptı. Kazada özel bir şirkete ait olduğu öğrenilen hususi aracın içerisinde bulunan Abdulrezzak Kuzu ve Mustafa Tanrıkulu araçta sıkıştı. Kazayı görenler hemen polis, itfaiye ve 112 Acil Servis ekiplerine haber verdi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, araç içerisinde sıkışan yaralıları çıkartarak ambulansa bindirdi. Yaralılardan Mustafa Tanrıkulu Kocaeli Devlet Hastanesi’ne, Abdulrezzak Kuzu ise Seka Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Polis park halindeki kamyonun sürücüsüyle 30 metre fren yapmasına rağmen duramayarak önünde kaza yapan araca çarpan kamyonet sürücüsü Şahzede Kekeç’i ifadesine başvurmak üzere polis merkezine götürdü.

Öte yandan kazada paramparça olan yola motoru fırlayan araç, olay yerine çağırılan kurtarıcıya yüklenerek otoparka götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Kaynak: İHA