Çomü'nün Projelerine Tübitak'tan Destek

ÇANAKKALE - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi TÜBİTAK'ın projelerine destek verdiği ilk 7 üniversite arasına girdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, yaptığı açıklamada, üniversitedeki akademisyerlerin geçen yaptıkları başvurulardan 18'inin TÜBİTAK'tan destek almayı başardığını söyledi.

Hisar, ÇOMÜ'nün önceki yıldan eklenen projelerin sonuçlanmasıyla 2012'de toplam 28 proje alarak önemli bir başarıya imza attığını belirterek, "Üniversitemiz projesi en çok kabul edilen, dolayısıyla en çok desteklenen üniversiteler arasında Sabancı Üniversitesi ile 10. sırada yer aldı. ÇOMÜ aynı yıl TÜBİTAK projelerine başvuru sayısı açısından ise 170'den fazla kurum arasında en çok başvuruda bulunan 15. üniversite oldu" dedi.

TÜBİTAK projelerindeki başarının bilimsel olgunluğun önemli göstergesi olduğuna işaret eden Hisar, şunları kaydetti:

"Bunlar daha başlangıç. ÇOMÜ ilk 10'u her alanda zorlamaya başladı.

Bu trend önümüzdeki yıllarda da sürecektir, çünkü Türkiye'nin en iyi öğretim üyelerine sahibiz. Tek sorun bu insanların önünün açılması, motivasyonlarının güçlü tutulması ve gerekli altyapının temini. Bu yapıldıkça göreceksiniz ÇOMÜ bilim insanları sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada sayılı araştırma kurumları arasına girer. TÜBİTAK projelerindeki başarı ise gerçekten parmak ısırtacak düzeyde. ÇOMÜ bilim insanları aldıkları destekler sayesinde hem gelecek çalışmalarını finanse ettiler, hem de yeni projeleri alacaklarını kanıtladılar."

Hisar, 2013 yılı TÜBİTAK başvurularının da 2012 gibi oldukça yüksek gittiğini, bu yılın rakamlarının bir sonraki sene belli olacağını ifade etti.

Kaynak: AA