Yavuzselim, Mevlana ve Ulus Mahalleleri İftarda Bir Araya Geldi

BURSA - Ulus ve Yavuzselim mahalleri arasında yaşanan husumet sonrasında iki mahalle ilk kez AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftarda bir araya geldi.

Mevlana Meydanı'nda düzenlenen, Yavuzselim, Mevlana ve Ulus mahallelerinden yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı iftarda, birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verildi.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, iftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmada, Ramazan ayında hergün 2 bin yoksula yemek dağıttıklarını söyledi.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara erzak dağıtımlarını gerçekleştirmek adına yapılan hizmetlerin devam ettiğini ifade eden Keskin, Ramazan kültürünü çocuklara benimsetmek için her akşam değişik semtlerde sema gösterileri ve Ramazan eğlenceleri düzenlediklerini kaydetti.

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın da Mevlana, Ulus ve Yavuzselim mahallelerinin Bursa için çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "Sorunlarınızı yakından takip ediyoruz. Bu sorunları temelden çözmek istiyoruz. Bunun için yasalar çıkarttık ve parasal kaynaklar hazırlıyoruz. Sizlerin herhangi bir sıkıntıya girmeden bu bölgenin yeniden imarı için topyekün çalışmalar içerisindeyiz. Hep birlikte dayanışma içinde sabırla bu süreci tamamlayacağız" diye konuştu.

"Biz, birbirimizi çok iyi ve çok yakın tanıyoruz" diyen AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı da konuşmasına şöyle devam etti:

"25 yıldır sizinle de iç içeyiz. Birlik beraberlik içinde de hep bir arada olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bu birlik ve beraberliğimize fitne sokmak isteyenlere asla izin verilmeyeceğini herkesin bilmesini de isteriz. Geleneksel hale getirmek istediğimiz bu mahalle iftarımızı, gelecek yıl daha geniş bir katılımla gerçekleştirmek, en büyük arzumuz."

Kaynak: AA