(özel Haber) Ramazan'da 65 Derecede Zorlu Mesai

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan pide üretimi yapan fırın işçileri 65 derecede çalışmak zorunda kaldıkları için oruç tutamıyor.

(özel Haber) Ramazan'da 65 Derecede Zorlu Mesai
Adana'da hava sıcaklıkları her gün biraz daha artıyor. Yüksek nem ile birleşen hava sıcaklığı 40 dereceyi aşarken sıcak ortamlarda ekmek mücadelesi veren işçiler de bir hayli zorlanıyor. Ramazan ayınında yaz ortasında başlaması çalışanları daha da etkiledi. Ramazan ayının vazgeçilmezi olan pide üretimi yapan işçiler de 400-450 derece olan fırının başında güç anlar yaşıyor.

Dışarısı 40 dereceyken çalıştıkları ortam fırının sıcaklığıyla 65 dereceye kadar yükselen işçiler vantilatör karşısında sık sık su içerek serinlemeye çalışıyor. Ramazan ayı olmasına rağmen ağır bir işte çalıştıklarını söyleyen işçiler bu yüzden de oruç tutamadıklarını belirtiyor.

24 yıllık fırın ustası Aziz Karakaya (43), sıcak havalarda çalışmanın çok zor olduğunu belirterek, "Oruç tutmak istiyoruz ama fırının sıcaklığı 400-450 derece çalıştığımız yer ise 60-65 derece bu nedenle oruç tutamıyoruz. Ramazan kış aylarında olduğu zaman tutuyoruz ama yazın tutamıyoruz. Eve ekmek götürmek için mecbur olduğumuz için çalışıyoruz. Yıllardan buyana çalıştığımız için dayanıyoruz. Ancak su içmeden duramadığımız için oruç tutamıyoruz. Su içmesek biz buraya yıkılır kalırız. Ancak vantilatör kullanarak serinlemeye çalışıyoruz, başka yapacak birşeyimiz yok" dedi.

Üretilen ekmeklerin dağıtımını yapan Ferhat Öncel (35) ise sıcakta çalışmanın zor olduğunu günde 15 litreden fazla su içtiğini belirterek, "Oruç tutmak istiyoruz ama tutamıyoruz. Çünkü fırının içi 65 derece bizim için çok zor oluyor. Bir fırından dışarı çıktığımız zaman yaylaya çıkmış gibi oluyoruz. Bize dışarısı yayla gibi geliyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA