Uşak’ta Ramazan Ayı Eski Tadında

Uşak’ta her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ramazan eğlenceleri bu yılda devam edecek.

Uşak’ta Ramazan Ayı Eski Tadında
Uşaklı vatandaşlara eski Ramazan ayları tadında bir ay yaşatmak isteyen Uşak Belediyesi bu kapsamda 4 farklı noktada Ramazan eğlencesi düzenleyecek. Buna göre Akse Çamlığı, Huzur Park, Alparslan Parkı ve Çobançeşme Parkı’nda Ramazan ayı boyunca etkinlikler yapılacak. Etkinlikler kapsamında yapılacak eğlencelerde Hacivat ve Karagöz gösterilerinin yanı sıra ateş adam gösterileri, sihirbaz gösterisi, tasavvuf müziği dinletisi ve sema gösterisi yapılacak. Konu hakkında bilgi veren Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Kozak etkinliklerimiz 13 Temmuz Cumartesi günü başlayacağını ve 04 Ağustos 2013 Pazar günü sona ereceğini belirtti.

Bu tür etkinlikleri gelenek ve göreneklerin yaşatılması açısından önemli olduğuna vurgu yapan Kozak, "Uşak Belediyesi olarak bu tür etkinlikleri önemsiyoruz. Etkinlikler maneviyatımızın yaşatılması adına önemlidir. Yeni nesilde etkinlikler ile geçmişimi unutmayacaktır. Bu nedenle belediyemiz Ramazan ayını dolu dolu yaşatacaktır” dedi

Etkinlikleri Ramazan ayının gelenek ve göreneklerine uygun olarak hazırlandığının altını çizen Kozak, tutulan oruçların ardından etkinliğin daha moral verici olacağını söyledi.

Yapılacak etkinliklere vatandaşların da katılmasını istediklerini kaydeden Kozak," Etkinliklerde bütün vatandaşlarımız ile kaynaşma ruhu ile eski günleri yaşayalım istiyoruz. Vatandaşlarımızın katılımı ile organizasyonların daha da güzelleşeceğini biliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA