Tarihi Bina Yeniden Can Buldu

Manisa Belediyesi’nin Manisa Valiliği, İl Özel İdaresi ve Makine Mühendisleri Odası işbirliğiyle Tarım İl Müdürlüğü yanındaki tarihi binanın restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından peyzaj düzenlemesi başlatıldı.

Tarihi Bina Yeniden Can Buldu
Manisa Belediyesi’nin restorasyonunu tamamladığı Makine Mühendisleri Odası hizmet binası çevresinde başlatılan peyzaj çalışmalarını Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil ve Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı Hakkı Bayraktar birlikte inceledi. Binanın eksiklikleri hakkında Başkan Yardımcısı Açıkdil ve Oda Başkanı Bayraktar’dan bilgili alan Başkan Ergün, bina çevresini ve içini gezdi, eksiklikleri yerinde tespit etti.

Dönemin Valisi Refik Arslan Öztürk virane halindeki binanın ayağa kaldırılması için bir proje oluşturduklarını belirten Makine Mühendisleri Odası Başkanı Hakkı Bayraktar, “Güzel bir çalışmaydı ve daha sonra dönemin Belediye Başkanı ile bir protokol imzalandı. Ama çeşitli nedenlerden dolayı bir türlü başarıya ulaşılamamıştı. Biz de Makine Mühendisleri Odası olarak bu konudaki ısrarlarımızı sürdürerek, şuandaki mevcut Belediye Başkanımızla, mevcut yönetimle bu protokolü yeniledik. Bu yenilenen protokol çerçevesinde sözünü ettiğimiz inşaat başladı ve bugüne kadar bitirildi.

Elektrik ve mekanik bazı eksikleri var. Onları da Sayın Başkanımızla görüştük. Etrafının peyzajını da yine hep beraber yapacağız. Kısmet olursa Eylül-Ekim aylarında da peyzajı yapılmış, yeşillendirilmiş, gerçekten Manisa’ya ve Manisalılara, sadece mühendislere değil tüm Manisalılara açık bir yer haline gelecek. Hem bir bilim yuvası olacak, hem de herkesin rahatlıkla çoluğuyla, çocuğuyla gelip eğlenebildiği ve huzur bulduğu bir sosyal tesis şeklinde kullanmak istiyoruz” dedi.

“ÖRNEK BİR PROJE”
Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e binanın restorasyonu konusunda gösterdiği hassasiyet nedeniyle teşekkür eden Bayraktar, “Burada farklı bir kritik nokta var; özellikle Başkanımıza bu konudaki hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyorum. Bir diğer kritik nokta da şudur; Manisa gibi başka illere de örnek olacak, özellikle Makine Mühendisleri Odası, Özel İdare, Valilik ve Belediye’nin işbirliğiyle yapılan bir restorasyon işidir. Bu restorasyonun başarıya ulaşmış olması ve halkın kullanımına açılacak olması farklı bir örnektir. Gelecek kuşaklar için de güzel bir örnektir. Farklı odalarımız, farklı kurumlarımız da Manisa’mızda bulunan eski, tarihi eserleri bu şekilde gelecek kuşaklara kazandırması için herkese çağrıda bulunuyorum. Geçmişi olmayanın, geleceği olmaz. Biz gelecek kuşaklara geçmiş eserleri sunabildiğimiz sürece başarılı olacağız. Bu nedenle Başkanımı kutluyorum. Daha nice başarılı işlerin devamını diliyorum” diye konuştu.

“YALNIZCA 2 DUVARDAN İBARETTİ”
Şehzadeler Şehri Manisa’nın tarihi yapılarını ortaya çıkarmak için göreve geldikleri ilk günden beri çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, “Manisa biliyorsunuz ‘Şehzadeler Şehri’. Şehzadeler Şehri olması sebebiyle çok tarihi mekanların da günümüzde canlandırılması, yaşatılması, kazandırılması noktasında bu tür mekanların tespitini yaptık. Bunlardan bir tanesi de gördüğünüz gibi bu alandı. Bu bölgede çalışma başlamadan önce binanın sadece 1-2 tane duvarı vardı. Burayı Makine Mühendisleri Odası’nın bizden önceki dönem içinde yapmış olduğu bir protokol önümüze geldiğinde, bunun hemen hayata geçirilmesi noktasında çalışmaları başlattık. Bununla ilgili İl Özel İdare, İl Genel Meclisi ve Valiliğimizin de desteğini alarak, kurumların ortak çalışmasıyla bu tür eserlerin kazandırılması noktasında protokol imzalamıştık. Yapılan ihale sonucunda görüldüğü üzere tarihi anlatan bir binayı bugün hayata geçirebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bayram sonrası, peyzajını da bitirdikten sonra çok güzel bir şekilde burayı da açma niyetindeyiz. Ben emeği geçen başta ilgili başkan yardımcılarım, ilgili müdürlüğüm, kimin emeği geçtiyse herkesten Allah razı olsun diyorum. Hayırlısı olsun” dedi.
Kaynak: İHA