Hakkari Üniversitesi İle Oxford Yayınevi Arasında "çözüm Ortaklığı" Protokolü İmzalandı

HAKKARİ - Hakkari Üniversitesi ile Oxford Üniversitesi Yayınevi arasında Bologna Süreci ve Avrupa Ortak Dil Kriterleri kapsamında ''çözüm ortaklığı" protokolü imzalandı.

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan'ın makamında Oxford Üniversitesi Yayınevi Türkiye Satış Pazarlama Müdürü Süreyya Durgun'un da katılımıyla çözüm ortaklığı protokolünün imzaları atıldı.

Oxford Üniversitesiyle karşılıklı bir anlaşmanın imzalarını attıklarını belirten Ceylan, imzaladıkları protokolle gönüllü İngilizce hazırlık sınıflarındaki öğrenciler ve öğretim üyelerinin bilgilerinin geliştirilmesi, güncellenmesi ve daha akıcı hale getirilmesi konusunda çalışma başlattıklarını ifade etti.

Protokolün, Oxford Yayınevi'ne, öğrenci ve öğretim üyelerine hayırlı olmasını dileyen Ceylan, amaçlarının öğrencilerinin geleceklerine en iyi katkıyı sunmak olduğunu aktardı.

Oxford Yayınevi adına anlaşmayı imzalayan Süreyya Durgun ise, "Böyle bir çözüm ortaklığı sunduğu için başta rektörümüze ve ekibine teşekkür ederim. İmzaladığımız ortaklıkla, yabancı dil eğitiminde, özellikle İngilizcenin öğretilmesi adına Oxford Üniversitesi Yayınları olarak bilgilerimizi, birikimlerimizi ve elimizdeki kaynakları Hakkari Üniversitesi'ne aktaracağız. Böylece, hem çalışanların hem de öğrencilerin dil öğrenimlerine bir nebzede olsa katkıda bulunmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA