Eskişehir'de Tramvay Hattı Çalışmalarında Bazı Ağaçların Kesilmesi

ESKİŞEHİR - Mevcut tramvay hatlarının uzatılması projesi kapsamında, bazı ağaçların kesilmek zorunda kalındığı bildirildi.

Emek-71 Evler hattında yer alan tramvay durağı yapım çalışmalarında bazı ağaçların kesilmesi nedeniyle bazı vatandaşlar tepki gösterdi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Yenidoğan Mahallesi Asilsoy Sokak'taki tramvay hattı üzerinde bulanan bazı ağaçların zorunlu olarak kesildiği belirtildi.

Çalışma bölgesinden nakledilmesi mümkün olan ağaçların özel araçlarla sökülerek başka alanlara taşındığı, formunu ve niteliğini kaybetmiş olan ağaçların ise kesildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tramvay durağındaki inşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla söz konusu durak çevresinde de daha önce mevcut duraklarda yapıldığı gibi peyzaj çalışmaları gerçekleştirilecek ve durağa genç ağaçlar dikilecektir. Eskişehir'in yeşil alan bakımından batı standartlarında bir şehir olması için yoğun şekilde çalışan ve başta büyük park alanları, Porsuk Çayı sahil şeridi olmak üzere tramvay güzergahları, ana caddeleri ve şehrin bir çok bölgesini ağaçlarla donatan Büyükşehir Belediyemizin yeşil alana ve ağaçlara verdiği önem tüm Eskişehir kamuoyu tarafından bilinmekte ve takdir toplamaktadır. Zorunlu haller nedeniyle yapılmak zorunda kalınan ağaç kesimini de halkımızın anlayış ile karşılayacağına inanıyoruz."

Kaynak: AA