Melikşah Üniversitesi 4 Yılda 2 Bin 300 Öğrenciye Ulaştı

KAYSERİ - Kayseri'nin ilk vakıf üniversitesi olan Melikşah Üniversitesi, 4 yıl gibi kısa bir sürede 2 bin 300 öğrenci sayısına ulaştı.

Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Boydak, üniversitenin toplantı salonunda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ülke eğitimine katkıda bulunmak ve gençlerin geleceğe daha aydınlık bakabilmeleri amacıyla işadamlarının desteğiyle kurulan üniversitenin yoluna hızla devam ettiğini söyledi.

2008'de kurulan üniversitenin 4 yıldır öğrencisi olduğunu ve henüz mezun vermediklerini belirten Boydak, "İlk yıl 200 öğrenciyle başladık. Şu anda 38 ülkeden 185 yabancı öğrenciyle birlikte toplam 2 bin 300 öğrencimiz var. Amerika, Nijerya, Tayland, Vietnam, Somali, Kırgızistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Tataristan, Haiti gibi dünyanın çok farklı ülkelerinden yabancı öğrencilerimiz var. Aynı şekilde yurt dışında alanında kendisini ispatlamış çok başarılı yabancı hocalar üniversitemizde ders veriyor" diye konuştu.

Genç bir üniversite olmalarına rağmen yapılan yatırımlar ve gelişme anlamında benzer eğitim kurumlarından önünde olduklarını ifade eden Boydak, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından hazırlanan üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı "Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi"nde 66 vakıf üniversitesi arasında 12. sırada yer aldıklarını vurguladı.

Türkiye'de 168 vakıf ve devlet üniversitesi arasında 40'ıncı sırada olduklarını belirten Boydak, şunları söyledi:

"40'ıncı sırada yer almak övünülecek bir durum değilmiş gibi görünebilir ama bizim için önemli. Çünkü biz henüz daha mezun vermemiş bir üniversiteyiz. 4 yıldır öğrencimiz var. Bu süre içinde kayıtlı 168 üniversite içinde 40'ıncı sırada yer almak önemli bir gelişme bizim adımıza. Bir tarafta, arkasında devletin gücünün olduğu üniversiteler var, bir tarafta arkasında ciddi para gücünün olduğu üniversiteler var. Biz bu üniversiteler arasından sıyrılıp ilk yıllarımızda 40'ıncı sıraya ulaştık. İlerleyen yıllarda çok daha başarılı olacağımıza inanıyorum. Zaten gidişat da bunu gösteriyor."

Üniversitenin fiziksel mekanlarını tamamlama konusunda hummalı bir çalışma içerisinde olduklarını dile getiren Boydak, geçen yıl 5 yıldızlı otel konforunu aratmayacak 5 kız yurdunun kısa sürede tamamlanarak hizmete girdiğini, bu yıl da iki erkek öğrenci yurduyla birlikte kongre merkezi ve hazırlık okulu binasının yapılacağını, inşaat çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini vurguladı.

Niğde Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünden Melikşah Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Mahmut Mat da üniversitelerinin çok kısa bir mazisi olmasına rağmen büyük bir hamle yaparak kısa zamanda Türkiye'nin saygın eğitim kurumları arasında yer aldığını kaydetti.

Kaynak: AA