Kuşadalı Dağçılardan 15 Günde 5 Zirve

Kuşadası Dağçılık ve İhtisas Spor Kulübü(KUDAK) üyesi sporcular, “Geleceğimizi Tüketmeyin“ sloganıyla 15 gün içerisinde 4’ü yurt içi ve biri yurt dışında olmak üzere 5 zirveye tırmanacaklar.

Kuşadalı Dağçılardan 15 Günde 5 Zirve
Kuşadası Belediyesi’nin katkıları ve Kuşadası Kaymakamlığı, Kuşadası Ticaret Odası, Kuşadası Fenerbahçeliler Derneği ve Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği(EKODOSD)’nin desteğiyle gerçekleştirilen “Geleceğimizi Tüketmeyin“ isimli etkinliğin tanıtımı Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde yapıldı. Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Murat Saraç, Kuşadası Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü M. Nail Ceylan ile Kuşadası Dağçılık ve İhtisas Kulübü Başkanı Mustafa Aksoy, EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü ile dağcıların katıldığı tanıtım toplantısında KUDAK Başkanı Aksoy, projeyle ilgili bilgiler verdi. Projenin Kuşadası Belediyesi önünde toplanarak başladığını belirten KUDAK Başkanı Mustafa Aksoy, “ Yola çıkacak ekibimiz projeyi gerçekleştirmek için Niğde' ye hareket edecek. Dört kişiden oluşan dağcı ekibimiz, 'Geleceğimizi Tüketmeyin' sloganıyla çevreye karşı duyarlı bir neslin yetiştiğini fiilen göstermek adına yola çıkacak. Ekimiz içerisinde 17 yaşında iki genç sporcumuz da bulunuyor. Hedefimiz, Aydın ve Muğla sınırları içerisinde bulunan BAFA GÖLÜ 'ndeki kirliliğe karşı önlem alınması ya da alınan önlemlerin geliştirilmesi adına bölge halkının, civarda bulunan taş ocakları ve fabrikaların önlemlerini arttırarak ülkemizin bu güzelliğini kaybedilmemesine katkı sağlamak, dikkat çekmek. Projemiz kapsamında dağcılarımız 15 günlük çalışmayı, Niğde ve Rize'de 3000 metrenin üzerinde dört, Gürcistan' da ise 5047 m yüksekliğinde bir zirve ile tamamlamayı hedefliyor. 15 gün sürecek olan bu organizasyonda ekip dört kişiden oluşuyor. Toplamda 5000 km yol kat edilerek, 11 şehrin geçileceği projede üç coğrafi bölge yer almaktadır. Proje süresince yapılacak çekimlerden toplamda 3 saat süren 6 bölümlük belgesel hazırlanması da projenin hedefleri arasında bulunuyor. Bu projenin gerçeklemesine katkılarından dolayı Başta Kuşadası Belediye Başkanı ve Kuşadası Kaymakamı olmak üzere katkı koyan tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ederim “ dedi.

Toplantıda konuşan Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan ve Kuşadası Belediye Başkanı Vekili Murat Saraç, Kuşadalı dağçıların son dönemde büyük başarılara imza attığına dikkati çekerek, 15 gün sürecek projenin hem spor, hem de çevreye duyarlılık adına büyük önem taşıdığına dikkati çektiler.
Kaynak: İHA