İl Sağlık Müdürlüğü’nden Büyükkılıç’a Plaket

MimSin Bölgesinde açılan Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu için Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'a İl Sağlık Müdürlüğü tarafından teşekkür plaketi verildi.

İl Sağlık Müdürlüğü’nden Büyükkılıç’a Plaket
İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Öksüzkaya, “Hastane öncesi Acil Sağlık Hizmetleri sahada 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları (ASHİ) aracılığı ile verilmektedir. Acil durumlarda vakaya en kısa sürede ulaşmak çoğu zaman hayati önem arz eder” dedi.

Dr. Öksüzkaya, “Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü olarak İl Merkezinde ASHİ sayısını son bir yılda 11'den 15'e çıkarttık. İstasyon planlaması yaparken, nüfus yoğunluğu, bölgeden çıkan vaka sayıları ve ekiplerimizin ulaşım süreleri gibi bilimsel kriterlere göre istasyon yerlerini belirliyoruz. Bu konuda da bizlere belediyelerimizin çok önemli katkıları olmaktadır. Genellikle arsa konusu başta olmak üzere her türlü desteği gördüğümüz belediyelerimize ve kıymetli Başkanlarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Melikgazi Mimarsinan Şirintepe Mahallesi ile Gökkent Mahallesi bölgesinde de bir 112 istasyonu açılması ihtiyacının ortaya çıktığını ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile görüştüklerini anlatan Dr. Öksüzkaya, “Kendileri de sağ olsunlar daha önce Melikgazi Belediyesi Zabıta Noktası olarak kullandıkları binayı bize tahsis etti. Bununla da kalmayıp binanın bakım onarımı ve içinin tefrişatını da tamamladılar. Halkımıza en iyi şekilde hizmet etmeyi kendine şiar edinmiş iki kurumun işbirliği sonucunda kazanan vatandaşımız oldu. Bizlere her zaman her konuda desteğini esirgemeyen, ihtiyaç duyduğumuz her an yanımızda olan Değerli Başkanımız Dr. Memduh Büyükkılıç ve Melikgazi Belediyesi çalışanlarına teşekkür ederiz” dedi.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a verdiği desteklerden dolayı İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Öksüzkaya tarafından plaket verildi.

Kaynak: İHA