Denizli'de Eğitime Bir Yılda 82 Milyon Liralık Yatırım

DENİZLİ - Denizli Valisi Abdülkadir Demir, ilde, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumları için son beş yıldaki ihale miktarını, bir senedeki yaptıklarını belirtti.

Denizli'de yapımı devam eden 20 okulda incelemelerde bulunan Vali Demir, yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Demir, 24 derslikli Müftü Ahmet Hulusi Ortaokulu inşaatı ziyaretinde, firma yetkililerinden teslim tarihini bir ay öne çekerek, okulun 15 Eylül'de teslim edilmesini istedi.

Vali Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni yapılan okulların her şeyi ile mükemmel olduğunu belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında onarımlarla birlikte devam eden bütün inşaatlar için bu yıl 82 milyon liralık ihale yapıldığı bilgisini veren Demir, şöyle konuştu:

"Denizli'de Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumları için son beş yılda yapılan ihale miktarı kadar ihaleyi bir senede yaptık. Sadece bina yapımı için bu yıl harcadığımız para 70 milyon lira. Denizli'de bundan sonra ikili eğitim yapan okul sayımız 55'ten 38'e düşerken 17 okulumuz normal eğitime geçmiş olacak. Yapılan okullarımızdaki toplam derslik sayımız 494. Bu okullarımızın bitirilmesi için verdiğimiz en uzun süre 24 derslik için 6 ay, 36 derslik içinse 8 ay."

Denizli'de Milli Eğitim Bakanlığının yatırım planında olan işleri, Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığı ile ihale ettiklerini ifade eden Demir, "Türkiye'de hala çok yerde ihale işlemleri tamamlanmadığı halde kamu idaresindeki devrimle Denizli'de inşaatların bazıları yüzde 50 seviyesine geldi. Biz Türkiye'de kamu idaresinin yapamadığını, Denizli'de arkadaşlarımızla birlikte başarmış olduk. Bu kamu idaresinde bir devrimdir" dedi.

Devam eden okul inşaatlarındaki incelemelere, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu'yla diğer yetkililer katıldı.

Kaynak: AA