Büyükşehir Davasının İkinci Duruşması

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi çalışanları hakkında "ihaleye fesat karıştırma" iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşması yapıldı.

Büyükşehir Davasının İkinci Duruşması
Duruşmaya katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, “Sandıktan çıkarak Büyükşehir Belediyesi'nde iktidar olmayınca yargı yolunu kullanarak darbe yoluyla belediyeyi almaya çalışıyorlar” dedi.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilen duruşmaya, sanık vasfında bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen de katıldı.

Davada müşteki konumunda olan AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca ve AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri de duruşmada hazır bulundu.

16 sanığın yargılandığı davada, sanık avukatları müştekilerin davaya katılma taleplerinin reddine karar verilmesini ve dinleyici alanına geçirilmelerini istedi. Mahkeme heyeti, müşteki konumunda olan milletvekili ve meclis üyelerinin herhangi bir zarara uğradığına kanıt olmadığına karar vererek davaya katılma taleplerini reddetti.

Duruşmada savunması alınan Büyükerşen, operasyonun seçim yatırımına yönelik olduğunu ileri sürdü. Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, “Eskişehir biz göreve geldiğimizde kışın çamur, yazın tozdan geçilmiyordu. Porsuk Çayı'nın yanına kokudan dolayı varılamıyordu. Ben 45 yıldır amir olarak görev yapıyorum. Bu 45 yılda ne projelerin altına imza attım, sayısız denetim geçirdim. Bu denetimler sonucunda bugüne kadar 1 tek kuruş açık vermedim. Bugün mahkeme karşısına geliyorsam bunun sebebi siyasidir. Bugün şikayetçi konumunda olanlar 2004 yılında da seçimler öncesi bana komplolar kurmuşlar ancak başarılı olamamışlardı. Eskişehir halkı 3 dönem üst üste beni seçerek en iyi cevabı vermiştir. Yargılandığımız projeler Avrupa’ya gittiğinde örnek proje olabileceğinden dolayı bize 500 milyon dolar kredi verdiler. Bundan önce de siyasetçi şikayetçiler İçişleri Bakanlığına şikayetlerde bulunmuşlar, gelen müfettişler haftalarca süren çalışmaları sonucunda yapılan çalışmalarda yanlış olmadığını belirlemişlerdir. Bunların hepsinin bir nedeni var. O da Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ni almak. Bunun için Başbakandan emir aldılar. Yapılan 2 seçimde komplolar tutmamış, seçimi kazanamamışlar. Bu sefer de hukuk yoluyla yıpratıp seçime yakın halka öyle göstermek istiyorlar. Şu anda davalar nedeniyle belediye çalışmaları durmuştur. Yargılanan arkadaşlarımız tedirgin çalışıyor. Genel Sekreterim bu davalar yüzünden kalp krizi geçirip hayatını kaybetmiştir” ifadelerini kullandı.

Diğer sanıklar da suçsuz olduklarını, savcılıkta verdikleri ifadelerinin doğru olduğunu belirterek yazılı savunma için mahkemeden ek süre istedi.

Duruşmaya katılan milletvekili Salih Koca'nın söz hakkı istemesi üzerine duruşmada gergin anlar yaşandı. Sanık avukatları Koca'nın dinleyici olduğunu, bundan dolayı söz verilemeyeceğini ifade etti.

Sanık avukatları ile duruşmaya katılma talepleri reddedilen müştekiler arasından zaman zaman yaşanan gerginlikler mahkeme heyetini de zor durumda bıraktı. Mahkeme, ara karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Duruşmayı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın yanı sıra çok sayıda meclis üyesi ve partili izledi.
Kaynak: İHA