Şiddetli Fırtına Gençleri Durduramadı

Datça’da Kabotaj Bayramı etkinliklerinde şiddetli fırtınaya rağmen yapılan yağlı direk yarışları renkli görüntülere sahne oldu.

Şiddetli Fırtına Gençleri Durduramadı
Datça’da Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yağlı direkten bayrak alma yarışları saat 17.00’de küçük kızlar yüzme yarışıyla başladı.

Bu yarışta birinciliği Elif Yeniay kazandı İkici yarış küçük erkekler yüzme yarışıydı bu yarışı Deniz Çoban kazandı daha sonra genç kızlar yüzme yarışı yapıldı bu yarışı Sırma Demirelli kazandı ardından genç erkekler yüzme yarışı yapıldı bu yarışı Arda Tümer kazandı daha sonra büyük kızlar yarışı yapıldı ardından büyük erkekler yarışı yapıldı bu yarışı Erdi Öztürk kazandı sonra deniz dip dalma yarışı yapıldı bu yarışı Yakup Sönmez kazandı Daha sonra deniz dibinden tabak çıkarma yarışı yapıldı deniz dibinden en çok tabağı çıkaran Fatih Güngör kazandı. Daha sonra halat çekme yarışı yapıldı bu yarışı Kaslı kollar gurubu kazandı.

Herkesin merakla beklediği Yağlı direkten bayrak alma yarışına sıra geldiğinde herkes merakla kimin alacağını konuşmaya başladı rüzgarın şiddetli esmesine rağmen bayrağı kapma yarışına çok sayıda genç katıldı ve uzun süre bayrağı kapmak için çalışan gençlerden Mustafa Özer bayrağı kaparak yarışı şampiyon olarak tamamladı.

Yarışmalarda birinci, ikinci ve üçüncü gelen yarışmacılara ödüllerini Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan ve Garnizon Komutanı Erdal Maviş verdi.

Yarışmacılara daha sonra lokma dağıtıldı.
Kaynak: İHA