Makine Ekipman Alımları Hibe Desteği Başladı

HATAY - Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında makine ekipman alımlarının hibe desteği müracatlarının başladığı bildirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlünden yapılan yazılı açıklamada, resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren makine ekipman alımlarının yüzde 50 hibe desteği müracaatlarının başladığı ve tebliğin yayımlandığı tarihten itibaren 25 gün süreceği belirtildi.

İl ve ilçe müdürlüklerine yapılacak müracaatların son gününün 22 Temmuz olduğunun ifade edildiği açıklamada, başvuruların gerçek ve tüzel kişi tarafından yapılabileceği kaydedildi.

Program kapsamında 34 makine ekipman grubuna yüzde 50 desteğinin verileceği, daha önce 2 ve daha fazla hibe desteğinden faydalanan yatırımcıların tarımsal amaçlı kooperatif ile birlikler ve bunların üst birlikleri hariç başvuruların kabul edilmeyeceği vurgulandı.

Daha önce 1 defa makine ekipman desteğinden faydalanan yatırımcının aynı makine ekipman grubundan olmamak üzere başka bir makine ekipman grubuna başvurusunu yapabileceğinin ifade edildiği açıklamada, Hatay'daki yatırımcılarının hibe imkanlarından, en yüksek miktarlarda yararlanmaları için başvuru süresini geçirmeden müracaatlarını zamanında yapmaları gerektiği bildirildi.

Kaynak: AA