İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Tercih Günleri Başlıyor

Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) giren üniversite adayları büyük bir heyecanla açıklanacak sonuçları beklerken, İstanbul Ticaret Üniversitesi adaylara tercih günleri düzenliyor.

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Tercih Günleri Başlıyor
Rektör Prof. Dr. Nazım Ekren, tercih günlerinde adayları üniversitelerine beklediklerini belirterek, “''Öğrencilerimiz bizi ziyaret etsinler, birlikte nasıl bir üniversitede okumak istediklerine karar verelim''” dedi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi, üniversite tercihi yapmakta zorlanan adaylar için tercih günleri düzenliyor. Rektör Prof. Dr. Nazım Ekren, tercih günlerinin başlamasıyla birlikte öğrencileri üniversitelerine beklediklerini belirterek, “Bütün öğrencilerimizin arzu ettiği, düşündüğü, hayal ettiği fakültelere girmesini temenni ediyoruz. Bu sene yeni bir fakülte açacağız. Daha önce beş fakülte vardı. Ticari Bilimler, İletişim, Hukuk, Fen Edebiyat, Mühendislik ve Tasarım. Bu sene bir de ona Uygulamalı Bilimler Fakültesi’ni ilave ettik. İstanbul Ticaret Odası’yla (İTO) ilişkimizden dolayı uygulama ağırlığı en yüksek olan bölümleri orada açmış olacağız'' diye konuştu.

Üniversite adaylarına tavsiyelerde bulunan Ekren, şunları söyledi:
“Üniversitelerimizin web sayfasına girince hangi bölümü tercih etmek istiyorlarsa o bölümde öğretilen derslerin ders kimlik formlarını görecekler. Fakültelerdeki ilgili bölümleri alırlarsa o bölümde derslere girip, hangi hafta, hangi derslerin okutulduğu, hangi kaynakların öğrencilere tavsiye edildiği, hangi öğretim üyelerinin ders verdiğini, kimlik formundan göreceklerdir. Bölümlerdeki derslere bakarak bu dersleri okutacak öğretim görevlisini dikkate alarak kendileri ile ilgili en doğru tercih ve seçimi yapma şansları olacaktır.”
“GİRİŞİMCİLİK DERSİNDE BAŞARILI OLANLAR KOSGEB EĞİTİMİ ALMIŞ KABUL EDİLECEK”
Üç kampüste eğitim verdiklerini kaydeden Prof. Dr. Nazım Ekren, “Sütlüce’de Hukuk, İletişim ve Ticari Bilimler Fakültesi; Üsküdar kampüsünde Fen Edebiyat Fakültesi ile bu sene açılacak Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Küçükyalı’daki Mühendislik ve Tasarım Fakültesi ile iki yıllık meslek yüksek okulumuz var. Bu sene üniversiteye kayıt yaptıran her öğrenciye İTO bilgisayar hediye ediyor. Çok değişik burslar var. Yüzde 25'ten başlayıp yüzde 100'e kadar burslar var. Mütevelli heyetimiz ve İTO’nun başarı oranlarına öğrencilerimize farklı bursları olacak. Öğrenciler mutlaka bunları dikkate alacaktır. İTO ile yaptığımız protokol çerçevesinde, üniversitenin Kariyer Merkezi ile İTO'’da staj ve iş imkanlarını yeniden kurguladık. İstiyoruz ki, öğrencilerimiz burada okurken birinci sınıftan, son sınıfa kadar kimlik bilgilerini oluşturup İTO'’ya kayıtlı şirketlerle irtibata geçilip hem stajlarında hem de iş imkanlarında daha somut, daha pratik, kurumsal ve kalıcı ilişki kurulmuş olsun'” şeklinde konuştu.

“'Öğrencilerimize vereceğimiz mesajlardan biri de öğrenim boyunca aldıkları derslerin okul dışında ne anlama geleceğidir'” diyen Ekren, KOSGEB ile yaptıkları anlaşma ile seçmeli bir ders olan Girişimcilik ve Proje Analizi dersinden başarılı olan öğrencilerin KOSGEB eğitimi almış kabul edileceklerini açıkladı.

“İTO’NUN YURTDIŞINDA KATILDIĞI FUARLARA ÖĞRENCİLERİ DE GÖNDERECEĞİZ”
Öğrencilerin, kendi üretecekleri girişimcilikle ilgili olarak teşvik ve desteklerden otomatik olarak yararlanacaklarını ifade eden Ekren, “Rektörlük dersi adını verdiğimiz iki veya üç ders var. İstanbul'’da okuyan öğrencilerimiz birinci dönem İstanbul ve Kültür, ikinci dönem Medeniyet ve Toplum adı altında hem yaşadığı şehrin kültürünü, hem de İstanbul’un ulusal ve küresel özelliklerini öğrenmiş oluyor. Özel bir dersimiz var bu sene. Yine İTO protokolü çerçevesinde İTO'’daki meslek komitelerinde görevli olan, aktif rol alan şirket temsilcilerinin üniversitemizde meslek semineri adı altında oluşturacağımız derslere gelmesini sağlayacağız. Özellikle son sınıf öğrencileri faydalanacak. Buradan arzu ettiğimiz sonuç öğrencilerimizin üniversitedeki akademik, teorik bilgileri dışında, günlük hayatta, piyasada bu bilgilerin nasıl karşılık bulduğu, nasıl değerlendirildiğini, ne şekilde kullanıldığını göstereceğiz” açıklamasında bulundu.

Prof. Dr. Nazım Ekren, İTO’nun yurtdışında katıldığı fuarlara hem öğrencileri, hem de öğretim görevlilerini göndereceklerini de belirterek öğrencilerin, teorik bilgilerin uluslararası düzeyde nasıl yankı bulduğunu göreceklerini söyledi.

Erasmus programları da düzenlediklerini dile getiren Ekren, “Burada okuyan öğrencilerimiz yurtdışında kendine uygun olan üniversitelerle bağlantıya girip, bir dönem de orada okuyorlar. Sütlüce’de 3000 metrekare civarında kütüphane oluşturduk. Hem elektronik, hem matbu haldeki yayın ihtiyaçlarını karşılamış olacak. Öğrencilerimiz dışarıdan getirdiğimiz hocaların dışında, eğitim gördüğü kampüslerde uygulama imkanlarına sahip. Örneğin Hukuk Fakültesi’nde bir sanal mahkeme oluşturduk. Ticari Bilimler Fakültesi’nde öğrencilerimizin günlük piyasa işlemlerinin nasıl olduğunu görmeleri için foreks laboratuarı kurduk. Benzer şekilde sanal şube oluşturmaya çalışıyoruz. İletişim Fakültesi’nde bir stüdyo geliştiriyoruz. Mühendislik grubu için endüstriyel otomasyon dediğimiz, mühendisliğin farklı alanlarında ihtiyaç olan altyapıları orada fiilen görme imkanları var. Çift ana dal imkanı var, akademik kariyer imkanı var” dedi.

"ÖĞRENCİLERİMİZİ ALIP AKADEMİK HAYATA SOKMAK İSTİYORUZ”
“Üniversitemiz belli bir olgunluğa ulaştığı için kendi öğrencilerimizi alıp akademik hayata sokmak istiyoruz” diyen Prof. Dr. Nazım Ekren, öğrencileri araştırma görevlisi olarak başlatmak istediklerini söyledi.

Ekren, öğrencilerin kurdukları Mezunlar Derneği’nde ise mezun olan öğrencileri, fiilen eğitim gören öğrencilerle görüştürüp farklı boyutta teorik ve piyasa algısının nasıl oluştuğunu aktarmak istediklerini dile getirdi.

Prof. Dr. Nazım Ekren, üniversite adayları için yapılacak tercih günlerinden de bahsederek, Eminönü kampüsünde yapacağız. İnternetten günleri de açıklayacağız. Adaylar, bütün kampüsleri ziyaret edebilecek. Öğrencilerden ricamız tercihlerini kesinleştirmeden önce bütün üniversiteleri gezmeleri, düşündükleri, arzu ettikleri bölümler arasında mukayese etmeleri. Bizim en büyük avantajımızı İTO'’yla olan ilişkimizden kaynaklanıyor. Oradaki meslek komitelerinin tamamına yakınının akademik eğitimi zaten üniversitede veriyoruz. Çok farklı alanlarda çok farklı bölümler açarak konusunda kendisini ispatlamış, kaliteli akademisyen, öğretim üyesini kadromuza kattık. Öğrencilerimiz mutlaka tercih günlerinde bizleri ziyaret etmeli. Tercih ettikleri bölümlerdeki bölüm başkanları ve öğretim üyeleriyle görüşmeler yaparak, doğrudan, birebir okumayı düşündükleri bölümlerde hocalardan ne tür teorik ve akademik bilgi alacaklarını öğrenmelerinde fayda var. Üniversitemize ulaşım kolay. Öğrencilerimiz sakin ve çok fazla heyecana kapılmadan ne düşündüklerini kafalarında şekillendirsinler, sonra bizi ziyarete gelsinler. Nasıl bir üniversitede okumaları konusunda birlikte karar verelim.”
Kaynak: İHA