Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Trabzon'da Kutlandı

TRABZON - 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Trabzon'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Faroz Balıkçı Barınağı'nda düzenlenen törene Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Garnizon Komutan Vekili Deniz Albay İlhan Öcalan, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Trabzon Liman Başkanı Mustafa Kıran, Trabzon Liman İşletme Müdürü Muzaffer Ermiş ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Beraberindeki protokol üyeleriyle tekneye binerek denize çelenk bırakan Vali Kızılcık, daha sonra düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bayramın Türk deniz sularının bağımsızlığı açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Karadeniz insanının kendisini adeta denizle özdeşleştirdiğini ifade eden Vali Kızılcık, şöyle devam etti:

"Denizcilik ve Kabotaj Bayramı sayesinde Türk karasularında bir limandan diğer limana ancak Türk vatandaşlarının taşımacılık yapması sağlandı. Bu kanun çerçevesinde artık Türk milleti, karada olduğu gibi 87 yıldır denizde de kendi sularını ancak kendi vatandaşları tarafından değerlendirilmesine müsade etti. Bu bayram özgürlük aşkı ve özgürlüğün sembolüdür. Karadeniz insanının deniz ile karakteri o kadar birbirine yakın ki onunla o kadar özdeşleşmiş ki yağmurun altında dahi özgürlüğümüzün sembolü olan Kabotaj Bayramı etkinliklerine geldiler. Bu anlamda törende emeği geçen herkese ve bizleri yalnız bırakmayan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından Vali Kızılcık, Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ile Garnizon Komutan Vekili Öcalan'a üzerinde gemi sembolünün bulunduğu birer tablo hediye edildi.

Etkinlikler kapsamında düzenlenen yağlı direkten bayrak alma ve ördek yakalama yarışmaları, renkli görüntüler oluşturdu. Yarışların ardından dereceye girenler altın ile ödüllendirildi.

Tören, halkoyunu ekiplerinin gösterileriyle sona erdi.

Kaynak: AA