Ayvalık Belediyesi’nden Ramazan Ayı Öncesinde Cami Temizliği

Balıkesir’in Ayvalık Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Ramazan ayı öncesi ilçedeki tüm camilerde ramazan temizliğine başladı.

Ayvalık Belediyesi’nden Ramazan Ayı Öncesinde Cami Temizliği
İlk olarak Hayrettinpaşa camii'nde başlayan temizlik ve bakım çalışmaları diğer camilerimizde devam edecektir. Ayvalık Belediyesi Temizlik İşleri Birimine bağlı ekipler, yaklaşan Ramazan ayı öncesi kent genelinde bulunan cami ve taziye yerlerinin temizliğine başladı.

İlk olarak ilçe merkezinde bulunan Hayrettin Paşa Mahallesi Camiinde başlayan temizlik çalışmalarının, önümüzdeki günlerde de; Ayvalık Merkezde bulunan camilerin yanı sıra Küçükköy, Altınova beldeleriyle, ilçeye bağlı köylerde bulunan camilerin yaklaşan Ramazan ayı öncesinde başlatılan temizlik çalışması kapsamında; camilerdeki halılar otomatik halı yıkama makinesi ve deterjanlı suyla yıkanırken; Pencereler, kapılar, camlar ve duvarların da büyük bir titizlikle silindiği gözleniyor. İbadet yerlerinin hijyenik koşullara uygun hale getirilerek, Ramazan ayına hazırlanmasına ilişkin çalışmalarda; Temizlik personeli, cemaatin bulunmadığı saatlerde camiye gelerek, ibadet mekanların temizliğini yapıyor.

Cami ve benzeri ibadet yerlerinin Ramazan ayında yoğun olarak kullanıldığına dikkat çeken Ayvalık Belediyesi Temizlik İşleri Personeli Yaşar Avcu, "Ayvalık Belediye Başkanımız Hasan Bülent Türközen'in göreve başladığı ilk yıllarda satın aldığı halı yıkama makineleriyle; vatandaşların daha temiz ve hijyenik ortamlarda ibadetlerini gerçekleştirmeleri için camilerimizin temizliğini yapıyoruz. Çalışmalarımız ilçe merkezimiz, beldeler ve köylerde bulunan camilerde büyük bir titizlikle sürüyor" dedi.

Kaynak: İHA