6. Uluslararası Resim Festivali Başladı

TRABZON - Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteklediği ve Femin&Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği'nin öncülüğünde düzenlenen "6. Uluslararası Resim Festivali" kapsamında Trabzon'a gelen 26 ülkeden 100 kadın sanatçı, Trabzon'da kemençe eşliğinde horon oynadı.

Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Gürcistan, Japonya, Fransa, Sibirya ve Lübnan'ın da aralarında bulunduğu 26 ülkeden yaklaşık 100 kadın sanatçı, bu yıl 6'ıncısı düzenlenen Uluslararası Resim Festivali çerçevesinde Meydan semtindeki Atatürk Anıtı önünde bir araya gelerek Türk bayrakları ile ülkelerinin bayraklarını açtı.

Femin&Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği Genel Başkanı Şükran Üst, burada yaptığı basın açıklamasında, festivali destekleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve öteki ilgililere teşekkür ederek, festivalin bu yıl "Dünyanın Renkleri Solmasın" temasıyla düzenlendiğini ifade etti.

Festivale dünyanın dört bir yanından katılan sanatçıların sanat şehri Trabzon'da kendilerini evlerinde gibi hissedeceklerini söyleyen Art, "Aydınlanma yolundaki en güçlü bireydir sanatçı. Dünya sanatçıları olarak aynı idealde, aydınlık bir gelecek umuduyla, hertürlü şiddet ortamından uzaklaşmak ve kardeşçe yaşamak adına bu festivali her sene tekrar ederek sesimizi milyonlara duyurmaya devam edeceğiz" dedi.

Şükran Art, sanatın geliştirici yönünün yalnızca toplumsal gelişime değil kendi içindeki dinamiklerde de geliştirici olduğunu belirterek, "Özgürlük ve barış var olduğu sürece sanat, hayatı anlamlandıran ve geliştiren bir olgu olarak toplumlara ışık tutmaya devam edecektir" ifadesini kullandı.

Festivale katılan Türk ve yabancı sanatçılar ardından kemençe eşliğinde horon oynayıp dağıldı.

Katılımcı sanatçıların Rize ve Trabzon'daki çeşitli mekanlarda resim çalışması ve geziler yapacağı festival, 10 Temmuz'da sona erecek.

Kaynak: AA