Yozgat Belediyesi Katık Atık Tesisine 2 Milyon Liralık Ek Yatırım

Yozgat - Yozgat Belediyesi tarafından 4 milyon lira harcanarak açılan Katı Atık Bertaraf Tesisi, 2 milyon liralık ek yatırımla daha modern hale getirildi.

Tesiste incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Yusuf Başer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de en çevreci belediye seçildiklerini belirterek, biyolojik arıtma tesisi, katı atık bertaraf ve düzenli depolama tesisi, tıbbı atık depolama tesislerini yaptıklarını hatırlattı.

Son olarak tıbbi atık bertaraf tesisi ve katı atıkta sızan suların arıtılması için sızıntı suyu arıtma tesislerini kurduklarını ifade eden Başer, yeni yapılan tesislerinin maliyetinin yaklaşık toplam 6 milyon lira olduğunu dile getirdi.

Başer, şunları kaydetti:

"Şuanda katı atık düzenli depolama tesisimizin sızıntı havuzunda biriken kirli sular arıtılarak tekrar temiz bir şekilde doğaya bırakılmaktadır. Arıtılıp doğaya bırakılan suların hiçbir zararı bulunmamaktadır. Bu suyu evcil ve yabani hayvanlar içebilir, sulamada kullanılabilir. Daha önce çevredeki köylerimizin şikayetleri vardı. Şikayetlerin tamamen yersiz olduğunu görüyoruz. Tesisin hem çevresel olarak hem de işlevsel olarak doğaya en ufak bir zarar vermediği gibi çalışmalar da titizlikle yapılmaktadır. Daha önce sızıntı havuzunda biriken kirli sular vidanjörle biyolojik arıtma tesisine taşınıyordu. Yapılan yeni sistemle bu sular yerinde arıtılıp tekrar doğaya bırakılıyor. Bizim şuanda kullandığımız sistemi Türkiye'de bizle birlikte 4 belediye kullanmaktadır. 4 milyon liraya mal olan tesisimiz, 2 milyonluk ek yatırımla daha modern hale getirildi.

"

Tesisisin bügün itibirayla arıtma işlemine yeniden başladığına işaret eden Başer, Yozgat Belediyesi olarak çevreye verdikleri önemi bir kez daha gösterdiklerini vurguladı.

Başer, "Bu yıl Yozgatımıza çevresel olarak diktiğimiz 80 bin ağaç fadınyla, tıbbı atık bertaraf tesisi, arıtma sesisiyle pırıl pırıl işlem oldu. İnşallah belediyecilikte bu altyapı projeleri oldukça önemli. Belki halkımız hem şehirden uzak olması nedeniyle bu tesisleri göremiyor. Yarından itibaren sivil toplum örgütlerimizi diğer kurum kurulşalrdan ilgilileri bir program dahilinde getirerek hem katı atık düzenli depolamamızı hem de tıpbbi atığı burada gezdirme imkanımız olacak" dedi.

Kaynak: AA