"alo Süt Hattı" Kuran Modern Sokak Sütçüsü, Satışlarını 10 Kat Artırdı

Yalova - Yalova'da bir çiftlik sahibi, müşterilerine taze süt dağıtabilmek için "Alo Süt Hattı"nı kurdu. "Bir telefon kadar yakın olduğu" müşterilerinin siparişlerini kısa sürede ulaştıran ve kendisini "modern sokak sütçüsü" olarak tanımlayan girişimci, günlük 5 litre olan süt satışını 50 litreye kadar çıkardı.

Merkeze bağlı Sugören köyünde yaşayan Taner Külüşlü,AA muhabirine yaptığı açıklamada, eskiden bir fabrikada çalıştığını söyledi.

Amirleri ve mesai arkadaşlarının, kendisinden inek ile keçi sütü, koyun peyniri ve köy yumurtası istediğini belirten Külüşlü, onlara yardımcı olmaya çalıştığını anlattı.

Çevresindeki insanların köy ürünlerine yoğun talep göstermesi üzerine fabrikadan ayrılıp aracını satarak inek alıp çiftlik kurduğunu dile getiren Külüşlü, şöyle devam etti:

"Köyümüzdeki çiftlikte tamamen doğal ortamlarda beslenen ineklerin sütünü elde ediyorduk ama bunun satılması gerekiyordu. Bunun için 'Alo Süt Hattı'nı kurduk. 'Alo Süt' ile alakalı broşürler bastırdık. Sosyal medyada bir grup kurduk. Bu grupta insanlara kendimizden, sütümüzün, yumurtamızın doğallığından bahsettik. Yine köydeki tavuk ve ineklerin tamamen doğal ortamda beslendiğini anlattık. İnsanlar buna ilgi duydu. Bastırdığımız broşürleri apartman apartman, daire daire, sokak sokak, cadde cadde dağıtmaya başladık. Buralardan bize geri dönüşler oldu. Bu geri dönüşler bizi çok mutlu etti. Yalova'da kısa sürede tanınmamızda sosyal medya etkili oldu. İlk süt siparişimiz 5 litre sütle oldu ama 2-3 ay geçtikten sonra bu siparişler günlük 30-40 litrelere çıktı. Şimdi siparişleri yetiştiremez olduk."

-"Belki başka şehirlerdeki girişimcilere örnek oluruz"

"Sokak sütçülüğü"nü, modern yöntemlerle yenilikçi, profesyonel ve tanıtıma dayalı yapmaya çalıştıklarını anlatan Külüşlü, yaklaşık 5 yıldır Yalova'daki ailelere hizmet ettiklerini belirtti.

Müşterilerinin, "Alo Süt" hizmetinden memnun olduğunu ifade eden Külüşlü, şöyle konuştu:

"3-5 litre sütü insanların kapısına, evine kadar götürüyorüz. Götürdüğümüz sütü hemen kaynatıyorlar. Kaynatılan sütten istenirse yoğurt, ekşimik ve lor, istenirse süt tatlıları yapılabiliyor. Şehirde yaşayan insanların bu hizmetten kendi imkanlarıyla faydalanması mümkün değil. Bunu yapabilmeleri için hayvan bakmaları gerekir ama şehirde hayvan bakamazlar. Onlar için çiftliğimizde süt ve süt ürünleri üretiyoruz. Sağımdan bir saat sonra sütü kapılarına kadar götürüyoruz. Hijyene, sağlığa dayalı bir iş yapıyoruz. Bir telefon veya mesajla tamamen doğal ortamlarda beslenen ineklerin sütünü, şehirdeki ailelerin kapısına kadar götürmemiz hem onları hem de bizi mutlu ediyor. Belki başka şehirlerdeki girişimcilere örnek oluruz."

-Çevre illerden siparişleri karşılayamıyorlar

İşçi sayısı 8 olan çiftliğinde 20 inek bulunduğunu ve günde iki kez sağım yaptıklarını bildiren Külüşlü, sağımdan sonra fazla bekletmeden sütleri müşterilerine ulaştırdıklarını anlattı.

Taner Külüşlü, taleplerin yoğunluğundan dolayı istihdam ve inek sayısını artırdıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Köyümüzde işe ihtiyacı olan hem kadın hem de erkekleri çiftliğimizde bakım işlerinde, bidonların temizliğinde çalıştırmaya başladık. Kısa bir sürede bu konuma geldik. Taze ve doğal sütü insanların ayağına götürmekten ziyade istihdama da faydamız olduğundan bu durum beni fazlasıyla mutlu ediyor. Her geçen gün talep daha çok artıyor. Önce Yalova merkezde süt dağıtmaya başlamıştık ama civar illerden de talepler gelmeye başladı.

İnsanlar kulaktan kulağa böyle bir hizmeti duydukça bize sipariş veriyor. İstanbul, Bursa, Eskişehir ve İzmit'ten süt isteyenler oluyor. Bunlara yetişmemiz şu anda mümkün değil. Diğer illerden gelen taleplere belki ilerleyen zamanlarda süt ve süt ürünlerini kapıya teslim etme suretiyle karşılık verebiliriz."

Kaynak: AA