Akü'de Öğrenim Görmek İsteyen Yabancı Uyruklu Öğrenciler İçin Sınav Yapılacak

Afyonkarahisar - Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde öğrenim görmek isteyen yabancı uyruklu öğrenciler için 29 Haziran'da Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı yapılacak.

AKÜ'den yapılan yazılı açıklamada, AKÜYÖS için Afyonkarahisar'a gelen yabancı uyruklu adaylar için sınav öncesinde Afyonkarahisar şehirlerarası terminalinde AKÜYÖS Danışma Masası kurularak, adaylara yönlendirme yapılacağı, AFTAŞ'ın ücretsiz servisleriyle şehir ve kampüse ulaşımları sağlanacağı bildirildi.

Ahmet Necdet Sezer yerleşkesi Fen Edebiyat Fakültesi binasında yapılacak sınavda 86 farklı ülkeden 731 adaya 80 sorudan oluşan bir test uygulanacak. İlk 40 sorusu genel öğrenme yeteneğini ölçmeye yönelik olan testin diğer yarısında ise 8'er sorudan oluşan matematik, fizik, kimya, biyoloji ve sosyal bilgiler soruları yer alacak.

Sınav sonrasında yerleştirme işleminde ise adayların, tercih edecekleri bölümlere göre 3 farklı puan türü kullanılacak olup, AKÜYÖS-MÜH puanı mühendislik bölümleri için, AKÜYÖS-SAĞ puanı Sağlık, Veterinerlik ve Temel Fen Bilimleri bölümleri için, AKÜYÖS-SOS puanı ise Ekonomi, Yönetim Bilimleri ve Temel Sosyal Bilimler bölümleri için kullanılacağı belirtildi.

AKÜYÖS yerleştirme başvuruları, 17 Haziran-21 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olup, yerleştirme sonuçları, 2 Ağustos'ta açıklanacak. AKÜ'de öğrenim görmeye hak kazanan yabancı uyruklu öğrencilerin kayıtları, 26-29 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

Kaynak: AA