Adana’da Gezi Parkı Eylemi İki Grubu Karşı Karşıya Getirdi

Adana'da Taksim’deki Gezi Parkı’nı protesto eden yaklaşık 2 bin kişi ile karşı görüşlü grup, taş ve sopalarla birbirine girdi.

CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş'ün de aralarında bulunduğu eylemcileri koridora alan çevik kuvvet, karşı görüşlü grubu gaz bombası ile uzaklaştırdı.

Merkez Seyhan ilçesi Saydam Caddesi'nde saat 20.00 sıralarında toplanan yaklaşık 2 bin kişi Atatürk Parkı’na doğru yürüyüşe geçti. Aralarında CHP Milletvekili Özgümüş’ün de bulunduğu göstericiler, cadde üzerinde karşı görüşlü grup ile karşılaştı. İki grup arasına giren çevik kuvvet ekipleri, olası olayları önledi. Atatürk Parkı’nda gelen gruba CHP’li Özgümüş, gruba provokasyonlara gelmemeleri konusunda çağrıda bulunarak, “Zaman zaman nereden geldiği belli olamayan garip tipleri aranıza sokmayın. Biraz önce buraya gelirken yolumuz kesildi. Yolda lastikler yakıldı, eli sopalı tipler yolumuzu kestiler. Güvenlik güçlerimizin sağduyulu yaklaşımı ile yolumuz açıldı ve yolumuza devam ettik” dedi.

Burada bir süre sloganlar atan grup, tekrar toplandıkları yere doğru yürüyüşe hareket etti. Saydam Caddesi’nde karşı karşıya gelen grupların arasına çevik kuvvet etten duvar örerek olay çıkmasını önledi. Polis, Gezi Parkı eylemcilerine ‘satışmışlar ve polise uzanan eller kırılsın’ sloganları atan grubu dağıtmaya çalıştı. Karşı görüşlü grup nedeniyle evlerine gidemeyen Gezi Parkı eylemcileri arasındaki kadın ve çocuklar çevik kuvvetin otobüsüne bindirilerek olay yerinden uzaklaştırıldı. Kalan göstericiler ise koridor örülerek evlerine götürülmeye çalışıldı. Tam bu sırada iki grup birbirine taş atmaya başlayınca ortalık savaş alanına döndü. Polis, Gezi Parkı eylemcilerine taş atan gruba gaz bombası ile müdahale ederek dağılmalarını sağladı. Grubun ara sokaklara kaçması üzerine eylemciler olay yerinden uzaklaştırıldı.
Kaynak: İHA