Açık Alanda Döner Üretimi ve Satılamayacak

Sakarya - Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince il genelinde açık alanda döner üretimi ve satışı yapan işyerlerinin rehabilitasyonu, çalışanların hijyen açısından eğitilmesi ve bu işyerlerinin daha sağlıklı şartlarda hizmet vermesi amacıyla bilgilendirme toplantısı gerçekleşitirildi.

SESOB'da düzenlenen toplantıda konuşan SESOB Başkanı Hasan Alişan, son zamanlarda çıkan yeni yönetmeliklerle denetimlerin sıklaştığını, gıda sektöründe hijyen konusunda ciddi denetimler yapıldığını söyledi.

"Artık döner gibi gıda ürünleri dışarıdaki toza maruz bırakılarak satılamayacaktır" diyen Alişan, "Bu şekilde satış yapan işyerlerine cezai yaptırım uygulanacak ve esnaf ve sanatkar iş yerinin kapatılmasına kadar giden bir süreçle karşı karşıya kalacaktır. Mevcut iş yerlerinizde sunulan şartları gerçekleştirmek zor, bunu biliyoruz ama halkımızın sağlığı için söylenenleri yapmak zorundayız. Bu konuda yapılacak iyileştirme çalışmaları için bizler size yardım ederek elimizden geleni yapacağız. Önümüzdeki ramazan ayı gerekli çalışmaları yapabilmek adına bir fırsattır. Bu fırsatı hep birlikte değerlendirelim" şeklinde konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Erdemir ise yeni çıkan yönetmeliklerle denetimlerin sıklaşacağını ve hijyen konusunda taviz vermeyeceklerini ifade etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Yusuf Türkhan ise gıda sektöründe çalışan işletmelerin hijyen eğitimlerini almasının ve iş yerinde hijyen kurallarını uygulamasının zorunluluk olduğunu anlattı.

Türkhan, hijyen kurallarına uymayanların denetimlerde cezai yaptırımla karşılaşacağına dikkati çekerek, "Bugün burada ileride yaşanabilecek sorunları önlemek adına toplandık. Yola çıkarken düşündüğümüz şey insanlığa layık kaliteli ürün ve hizmet sunulabilinmesini sağlayabilmektir. Bu anlamda yoğun katılım sağladığınız için siz değerli esnaf ve sanatkara daha sonra bizleri bir araya getiren esnaf ve sanatkarlar odaları birliğimize teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA