Hizan İlçe Müftülüğü Hizmet İçi Eğitim Kursu

Bitlis’in Hizan ilçe müftülüğü tarafından merkez ve köylerde görevli İmam Hatip ve Müezzin-kayyımlara “Kur’an-ı Kerim Hizmet İçi Eğitim” kursu verildi.

Hizan İlçe Müftülüğü Hizmet İçi Eğitim Kursu
Hizan İlçe Müftüsü Mustafa Kaya tarafından verilen kursa 20 din görevlisi katıldı.

İlçe Müftülüğü Toplantı salonunda 5 hafta toplam 120 saat olan Hizmet İçi Eğitim kursunda, din hizmetlerinde imam-hatiplik ve müezzinliğin önemi, yetişkin öğretiminde temel özellikler, Kur’an-ı Kerim’i öğrenme ve öğretme teknikleri, Kur’an öğretiminde kur sisteminin uygulanışı, Kur’an-ı Kerim’i okuma usullerine göre yüzünden ve ezber okuma, Kur’an-ı Kerim’den ezberlenecek ayet ve sureler, namaz duaları ve çeşitli dualar ile ezan ve müezzinlik gibi konular işlendi.

Hizan İlçe Müftüsü Mustafa Kaya, kurs sonunda yaptığı değerlendirmede, “Bu kursun amacının başkanlığımız teşkilatında din hizmetleri görevini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, vatandaşlarımıza daha etkin ve verimli bir hizmeti sunmak. Kur’an-ı Kerim’i okuma konusunda eksiklikleri bulunan imam-hatip ve müezzin-kayyımların telaffuz hatalarını gidermek. Kur’an-ı Kerim’in ses-seda ve mana bütünlüğü içerisinde güzel okunmasını sağlamak. Yaz kurslarında çocuklarımıza Kur’an-ı Kerim’i doğru öğretmek amacıyla düzenlendik. “dedi.

Kursa katılan din görevlileri; bu tür kursların çok verimli olduğunu, mesleki konularda gelişimlerine katkı sağladığını söylediler. Bilgilerini tazelediklerini ve bu vesileyle kursu düzenlemesi sebebiyle İlçe Müftüsü Mustafa Kaya‘ya müteşekkir olduklarını ifade eden din görevlileri, bu tür kursların imkanlar ölçüsünde devam etmesini talep ettiklerini ifade ettiler.
Kaynak: İHA