Sağlık Personeline Organ Bağışı Eğitimi

Samsun Sağlık İl Müdürlüğü ve Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi yönetimi sağlık personellerine yönelik organ bağışı ve organ naklinin önemine dair eğitim programı düzenledi.

Sağlık Personeline Organ Bağışı Eğitimi
Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Konferans Salonu’nda, sağlık personellerine yönelik düzenlenen organ bağışı ve organ naklinin önemine dair düzenlenen eğitim programında konuşan İl Sağlık Müdürü Dr.Yusuf Köksal, "Organ nakli, tedavisi tıbben mümkün olmayan hastalıklar nedeniyle görev yapamayacak derecede hasar gören organların yerine canlı ya da beyin ölümü gerçekleşmiş kişilerden alınan sağlıklı organın nakledilmesine denilmektedir. Kalp nakli dışında önemli bir kısmı canlıdan canlıya yapılabilmektedir. Günümüzde en çok böbrek, karaciğer, pankreas, kalp ve daha az oranda da ince bağırsak nakli yapılmaktadır. Organ bağışı sayılarının artırılması ve bu konuda halkımızı bilinçlendirmede duyarlı sağlık çalışanları kilit rol oynamaktadırlar" dedi.

Eğitimlerde Organ ve Doku Nakli Samsun Bölge Koordinasyon Merkezi’nde görevli Dr. Mehmet Kazak ve Organ Nakli Koordinatörü Abdullah Kula ise sağlık personeline yönelik organ bağışı ve organ naklinin önemine dair sunum gerçekleştirdi.
Kaynak: İHA