Mardin'de 2 Yıllık Kan Davası Barışla Sonuçlandı

Mardin - Kızıltepe ilçesinde iki aile arasında süren kan davası, yenilen barış yemeğiyle sonlandırıldı.

Aynı aşirete mensup kan davalı iki ailenin barışması nedeniyle Kızıltepe'deki bir düğün salonunda barış yemeği verildi.

Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başlanan yemeğe Vali Ahmet Cengiz, Müftü Dursun Ali Coşkun ve kanaat önderi Mehmet Salih Kılıç da katıldı.

Yemekte, kan davalı ailelerin ileri gelenleri İbrahim Aydın ve Ramazan Aydın tokalaşarak barıştırıldı.

Vali Cengiz, burada yaptığı konuşmada, barışın sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Vatandaşlarımız arasındaki diyaloğu bozan, koparma noktasına getiren resmi iş ve işlemleri ivedilikle çözelim. Problemleri hal edelim, insanların barış içinde yaşaması için devlet olarak üzerimize düşeni yapalım" dedi.

Dünya için insanların birbirini kırmasına gerek olmadığını belirten Cengiz, "Yakınlarımıza sahip çıkacağız. Etrafımıza husumet, düşmanlık değil sevgi, kardeşlik, barış saçacağız. Hiçbirimiz nezaketi elden bırakmayacağız. Biz karşımızdakine kötülük değil, iyilik yapacağız. En önemlisi tüm kötülüklerin başı olan dedikodu hastalığını bir kenara bırakıp birbirimize sevgiyle saygıyla hoşgörüyle yaklaşacağız" diye konuştu.

Müftü Coşkun da kan davalarını arzu etmediklerini ifade etti.

İki ailenin barışmasında emeği geçen kanaat önderi Mehmet Salih Kılıç ise barış için ellerinden geldiği kadar çalışmaya devam edeceklerini belirterek, bu tür kan davalarının büyümeden çözülmesi gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından iki ailenin fertleri birlikte yemek yedi.

Kaynak: AA