Kılıçdaroğlu: Mümkün Olsa Kefenlerine Cep Yapacaklar'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Gençler yeşil deyince, bunlar doğayı değil Amerikan dolarını anlıyor.

Kılıçdaroğlu: Mümkün Olsa Kefenlerine Cep Yapacaklar'
Sorunumuz da bu zaten. Emin olun mümkün olsa kefenlerine cep yapacaklar" dedi.

Kılıçdaroğlu, Karşıyaka Belediyesi'nin, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkanı merhum Ahmet Piriştina adına 3.5 milyon liraya yaptırdığı Ahmet Piriştina Kültür Merkezi açılışına katıldı.

Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı olaylarına değinerek, Başbakana yüklendi.

İSTANBUL'DA YEŞİL ALAN KALMADI
CHP İzmir milletvekilleri, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve çok sayıda partilinin hazır bulunduğu açılışta konuşan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Bu gençler ne istiyor? Bir Başbakanın kendisine sorması gereken ilk soru bu. Bu gençler kentlerine, doğaya, ağaca saygı istiyor. Gençler yeşil deyince onlar doğayı değil Amerikan dolarını anlıyor. Sorunumuz da bu zaten. Emin olun mümkün olsa kefenlerine cep yapacaklar. İstanbul'da yeşil alan kalmadı, nerede yeşil alan var, imara açıyorlar. Mezarlıkları bile ranta açacak bunlar, emin olun göreceksiniz"
Kılıçdaroğlu, İzmir'de 3 bin 500 dönümlük yeşil alanın kazandırıldığını, Taksim'in hemen arkasında bulunan Bakırköy'de de 100 dönüm üzerine botanik bahçesi kurulduğunu belirterek, sosyal demokrat belediyecilik anlayışında insana ve doğaya saygının yattığını söyledi.

İZMİR'E 3 BİN 500 DÖNÜM YEŞİL ALAN KAZANDIRILDI
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "İzmir Büyükşehir Belediye başkanına sordum 'ne kadar yeşil alanı İzmirlilere kazandırdın?' diye. Kaba bir hesap, 3 bin 500 dönümlük bir yeşil alan kazandırılmış İzmirlilere. Müthiş bir şey" dedi.

Gezi Parkı eylemini hatırlatan Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:
"Gezi Parkı'nda bir avuç genç arkadaşımız, el açacağımız yer kadar bir yeşili korumak için mücadele ederken, başbakan oraya AVM, Topçu Kışlası yapacağım diyor. Rant alanına dönüştüreceğim diyor. Bakırköy Belediye Başkanımız hemen arkasında 100 dönümlük bir alanı botanik bahçesi yapıyor. Sosyal demokrat belediyelerin olduğu yerde hayat vardır, doğa vardır, insana saygı, yeşile saygı vardır. Sosyal demokrat belediyelerin olduğu yerde insanlar doğayla buluşur, kültür vardır, kadın erkek eşitliği vardır. Sosyal demokrat belediyelerin olduğu yerde insanlara ve doğaya saygı vardır. İlk metronun temelini atan, tercihli yolu hayata geçiren, çocuklarımıza süt dağıtan sosyal demokrat belediyelerdir. İlk halk ekmek fabrikalarını kuranlar, kent yaşamında ne kadar ilkler varsa o ilklerin altında mutlaka bir sosyal demokrat belediyenin imzası vardır. Herkes bunu böyle bilsin"

BASKIYLA YÖNETİM OLMAZ
Baskıyla yönetim olmayacağını belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnat üzerine siyaset kurulmaz. Halkla inatlaşılmaz. Eğer siz inatlaşma kültürünü demokrasinin bir parçasıdır diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Demokrasinin özünde uzlaşma var. Halkın direnişine, eylemine, dünyanın tüm demokrasilerinde saygı duyulur. Bu insanlar neden isyan ediyorlar. İnatlaşma kültürünü egemen kılarsanız, sizin meşruluğunuz tartışma konusu olur. Tüm dünya ayağa kalktı. Hâla Topçu Kışlası yapacağım diyor. Kime söz verdin?"

O İNSANLAR SENİ YOLA GETİRECEKTİR
Ülkenin huzura ihtiyacı olduğunu belirten Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Ben ülkemin yüzde 50'sini dost, yüzde 50'sini düşman görmüyorum. 76 milyon insan yaşıyor, tümü de benim dostumdur. Siyasetçinin ayrımcı dili olmaz. Ayrımcı dil yılanda vardır. İnsanlarla dost olacağız. Bize oy verir vermez, o demokrasinin gereğidir. Biber gazı, çivili sopalarla, baskıyla insanları yola getireceğim. Bu doğru değil. O insanlar seni yola getirecektir. O gençler bizim gençlerimiz. Bizim çocuklarımız. Türkiye'yi emanet ettiğimiz gençler onlar." Tüm siyasetçilerin Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni bir kez daha okuması gerektiğini anlatan Kılıçdaroğlu,
şunları söyledi: "Eğer ülkenin geleceğine söz ve karar sahibi olacak olanlar onlar ise, onların sesine kulak kabartmamız gerekiyor. Ne söylüyorlar, niçin isyan ediyorlar? Onları susturmak değil onların daha fazla konuşmalarını sağlamalıyız. Ülkenin huzura ihtiyacı var, barışa, insanlarımızın bir arada yaşamaya ihtiyacı var. Anadolu toprakları sevgiyle harmanlanmıştır. Mevlana'nın, Hacı Bektaş-ı Veli'nin topraklarıdır. Düşmanlık, kibir yoktur; barış ve alçak gönüllülük vardır. Biz barışı egemen kılacağız. Barışın ve huzurun egemen olduğu, beraber ve dostça yaşadığımız güzel ve huzurlu bir Türkiye için yeniden yola çıkacağız, yeniden mücadele edeceğiz, yeniden yolları eskiteceğiz"

CHP KADİRŞİNAS BİR PARTİDİR
Partilerinin herkesi kucakladığını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Bir siyasal partiyi güçlendiren temel unsur onun kadirşinaslığıdır. 90 yıllık CHP kadirşinas olmuştur, geçmişini unutmamıştır, partiye hizmet veren herkesi kucaklamıştır. Çünkü biz Cumhuriyetin partisiyiz"
İzmir'in merhum belediye başkanı Ahmet Piriştina'nın İzmir'in marka kent olmasında büyük emeği olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ahmet Piriştina İzmir'e değer kattı, İzmir'in marka kent olması yolunda en büyük emeği vermiştir. Genç yaşta aramızdan ayrıldı. Onu şükranla anacağız. Onun ismini kültür merkezine verdik. Hepimiz çaba harcayacağız, hepimiz birer Ahmet Piriştina olacağız. Görevi sayın Kocaoğlu devraldı O da çalışkan bir belediye başkanımız. Piriştina'nın ördüğü duvarın üzrine yenisini inşa ediyor"

DOKUZ YILDA 300 ÜZERİNDE PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİK
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak da, göreve geldikleri günden bugüne 9 yıl içinde personelin maaşını bile ödeyemeyen belediye durumundan 300'ün üzerinde projeyi hayata geçiren belediye haline geldiklerini söyledi.

Konuşmasında Gezi Parkı protestolarına değinen Cevat Durak, "Ben yaptım oldu” mantığıyla bir kenti yönetme anlayışını kabul etmenin mümkün olmadığını kaydederek, Türkiye'nin 'acil' sosyal demokrat belediyecilik anlayışına ihtiyacı olduğunu belirtti.

Başkan Durak, Taksim Gezi Parkı’nda çok masumca bir taleple başlayan sürecin ülkemiz için bir dönüm noktası olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Kentin ortasında kalan son yeşil alanı korumak için bir araya gelen insanlara iktidarın takındığı tavır; halkın ihtiyaçlarının, haklarının, ifade özgürlüklerinin onlar için hiçbir anlam taşımadığını, çok açık bir şekilde göstermektedir. AKP’nin kentlere dayatmaya çalıştığı yerel yönetim anlayışı budur; bir kenti, kentlilere rağmen yönetmek. İstanbul, 19 yıldır bu zihniyete teslim edilmiştir. Kendi partisine mensup yerel yöneticileri dahi hiçe sayan bu iktidar, bu anlayışı, şimdi İzmir’e de dayatmaya çalışmaktadır. İşte tam bu nedenlerden dolayı, Türkiye’nin sosyal demokrat belediyecilik anlayışına ihtiyacı vardır. Hem de acilen"

KARŞIYAKALILARIN İSTEMEDİĞİ PROJELERİ RAFA KALDIRDIK
Karşıyakalılara rağmen, bu kenti yönetmek gibi bir anlayışı tümden reddettiklerini anlatan Durak "Gün geldi, onların istemediği projelerimizi rafa kaldırdık. Ya da, onlarla oturup konuştuk. Projeleri, onların talepleri doğrultusunda revize ettik. Belediyemizin dışındaki kurumların yapması gereken projelerin takipçisi olduk" dedi.

AHMET PİRİŞTİNA KÜLTÜR MERKEZİ
5 bin 200 metrekarelik inşaat alanına sahip Ahmet Piriştina Kültür Merkezi, otoparkı ile birlikte 7 bin 500 metrekare alana sahip. 16 ayda 3.5 milyon lira gibi bir maliyetle hayata geçirilen merkezde, toplum yararına çalışan derneklere dört ofis, bir adet 500 kişilik çok amaçlı salon, ikisi 90, diğeri 180 kişi kapasiteli üç seminer salonu, 10 derslik ve konukevinin yanı sıra 400 kişilik tiyatro ve konferans salonu bulunuyor.

Konuşmaların ardından Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Piriştina Kültür Merkezi önündeki heykelin önünde fidan dikti.
Kaynak: İHA