Mskü Senatosu Vali Güvençer'i Ziyaret Etti

Muğla - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ve senato üyeleri, Muğla'da göreve başlayan Vali Mustafa Hakan Güvençer'i makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Güvençer, üniversitenin kentin değerlerine güç kattığını belirterek, "İlerleyen zamanlarda bizim için büyük bir güç olan üniversitemizle çok güzel çalışmalar yapacağımızı düşünüyorum. Muğla'nın üniversite gibi bir değere sahip olması ve yapılan çalışmaların bilimsel açıdan ele alınması büyük bir şans. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin Muğla halkına katkısının her geçen gün artacağına inanıyorum. Yaklaşık 30 bin üniversite öğrencisi olan üniversitemiz, Muğla'yı daha ileri seviyelere taşıyacaktır" dedi.

Rektör Prof. Dr. Harmandar ise Vali Güvençer'e yeni görev yerinde başarılar diledi. Harmandar, MSKÜ'nün 3 Temmuz 1992'de kurulduğunu, 13 fakülte, 4 enstitü, 5 yüksekokul, 12 meslek yüksekokulu, 26 araştırma ve uygulama merkezine sahip olduğunu söyledi.

Harmandar, MSKÜ'de 11 bin 137'si ön lisans, 16 bin 696' i lisans, bin 504'ü lisansüstü olmak üzere 29 bin 337 öğrencinin bulunduğunu kaydetti.

Kaynak: AA