“10 Şahsiyet, 10 Değer Projesi” Finali Yapıldı

Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından yürütülen ve Malatya’nın tarihi, sosyal ve kültürel hayatına iz bırakan şahsiyetlerin ele alındığı “10 Şahsiyet 10 Değer” projesi kapsamında okullar arası düzenlenen bilgi yarışmasının finali gerçekleşti.

“10 Şahsiyet, 10 Değer Projesi” Finali Yapıldı
Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Salonu’nda düzenlenen final yarışmasına, Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım, Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Akyıldız, yarı final elemesi ile finale geçmeye hak kazanan Anadolu Kız Lisesi, Eşref Bitlis Anadolu Lisesi, Turgut Özal Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.

Çekişmeli geçen final yarışmasında öğrenciler sorular karşısında ter döktüler. Malatya’nın tanınmış 44 şahsiyet ile ilgili sorulan sorular neticesinde Turgut Özal Lisesi tüm sorulara doğru cevabı vererek 100 puan alırken, Anadolu Kız Lisesi ve Eşref Bitlis Anadolu Lisesine yöneltilen yedek sorular neticesinde Anadolu Kız Lisesi 90 puan ile ikinciliği, Eşref Bitlis Anadolu Lisesi ise 80 puanla üçüncülüğü kazandı.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım, finale kalan üç okulu tebrik etti. Gençlik Meclisi üyelerine de ayrıca teşekkür eden Yıldırım, bu yarışma neticesinde gençlik meclisi üyelerinin okullarda yapmış oldukları sunumların olumlu bir yere tekabül etmiş olduğunu ve bunun da büyük bir mutluluk verdiğini ifade etti.

Yıldırım, “Geçmişine sahip çıkmayanın geleceği de olmaz. Bu nedenle geçmişimize, köklerimize sahip çıkmalıyız” dedi.

Yarışma sonunda birinci olan okul öğrencilerine 3 adet tablet bilgisayar, ikinci olan öğrencilere MP3çalar, üçüncü olan öğrencilere ise flash bellek hediye edildi. Ayrıca yarışmacı olan tüm öğrencilere altın verilirken, okul idarecilerine ise plaket takdim edildi.
Kaynak: İHA