Düzce’de Türkçe Olimpiyatları Coşkusu

Düzce’de bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları renkli görüntülere sahne oldu.

Düzce’de Türkçe Olimpiyatları Coşkusu
30 ayrı ülkeden gelen 70 ayrı öğrenci Türkçe şarkılar söylediler, şiirler okudular, halk oyunları gösterisi sundular.
Düzce Anatpark’ta gerçekleştirilen ve yağmura rağmen devam eden olimpiyatlara Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Ak Parti Düzce Milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan, Belediye Başkanı İsmail Bayram başta olmak üzere çok sayıda protokol üyeleri ve vatandaş katıldı.

Sunuculuğunu Melih Gümüşbıçak, Nabila ve Senya’nın yaptığı şölen İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Daha sonra Düzce Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Eyüp Çakır açılış konuşmasını yaptı. Çakır, “Afrika’nın kara incilerine, Asya steplerinin yiğitlerine, Baykanların barış ve medeniyet elçilerine, dünyayı küçülten ve ortak dille Türkçe evrensel barışa diyen siz çocuklarımıza ve temsil ettikleri duruşla rol model olan sevgi, hoşgörü, fedakarlık abidesi, gönül sevdalısı önden giden atlılara, siz fedakar öğretmenlerimize Düzce’ye hoş geldiniz diyorum” dedi.

Olimpiyatların Ana Sponsoru Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilere teşekkür ederek “Güzel Türkçe'mize kendi seslerini, nefeslerini ve renklerini katan tüm öğrencilere bizlere bu coşkuyu yaşattıkları için teşekkür ediyorum. Dünyanın 140 ülkesinde büyük bir cefayla gençleri yetiştiren ve Türkçeyi bir dünya dili haline getiren öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyorum. Türkçenin güzellinde buluşan hemşerilerimi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

Son olarak ise Vali Adnan yılmaz konuştu.

Yılmaz, “Bu yıl evrensel barışa temasıyla 11. Kez yapılan kapsamı, coşkusu ve kucaklayıcılığı her defasında daha da artan Türkçe olimpiyatları ve Türkçe şöleni Düzce il etkinliklerinde bir aradayız. Düzce’mizin böylesine anlamlı bir kucaklaşmaya ev sahipliği yapan mübarek ve bereketli bir şehir. Hepimiz çok iyi biliyoruz ve şahitlik ediyoruz ki, dünyanın evrensel barışa, ortak değerlerde buluşmaya, hoşgörü ve diyaloga her zamankinden daha çok ihtiyacı var. İşte Türkçe olimpiyatlarının mimarları, barışın ve kardeşliğin nasıl inşa edilebileceğini bizlere ve tüm dünyaya bir kez daha Düzce’de açıkça gösteriyorlar. Biliyor ve inanıyorum ki Türkçe Olimpiyatları bir medeniyet projesidir. Dünyanın her bir köşesinde, her biri bin bir çiçek güzelliğinde olan öğrenciler, sevgi dili Türkçe'mizi öğreniyor, kültürümüzü öğreniyor, bizi tanıyor ve dünya üzerinde eşi benzeri görülmemiş gönül köprüleri kuruluyor. İnanıyorum ki Türkçe olimpiyatları geleceğin büyük Türkiye’sinin de altyapısını hazırlamaktadır. Yeni ülkelere, yeni limanlara yelken açan iş adamlarımızın çok iyi bildiği üzere gidilen her yerde onları Türkçe olarak hoş geldiniz diyerek karşılayan gençler bulunmaktadır. İşte bu avantaj artık Dünya’ya açılmamızı sağlamış ve onunla bütünleşmemizin de yolunu açmıştır. Bu vesile ile Dünya Dili haline gelmesi için, eşine az rastlanır bir aşkla ve yorulmak bilmeden çalışan, kocaman yürekli öğretmenlerimize, Türk Milletinin bir ferdi olarak şükranlarımı arz ediyorum. Bugün burada hep birlikte, dünya öğrencilerinin kendi sesleriyle, kendi renkleriyle, kendi değerleriyle, kendi kültürleriyle, Türkçe'mizle nasıl kucaklaştıklarını görecek, onları izlerken kimi zaman duygulanacak, kimi zaman coşkuya kapılacağız, ayrılıkları gayrılıkları unutacak barışın, kardeşliğin türküsünü birlikte söyledik. Düzceli hemşerilerimizi de böyle önemli ve anlamlı bir gecede bir araya gelerek önce tüm Türkiye’ye, sonra tüm dünyaya barış, kardeşlik ve hoşgörü mesajını bir bayram coşkusunda, bir şölen havasında gür bir şekilde verdikleri için tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Yılmaz, Belediye Başkanı Bayram’a Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından gönderilen plaketi takdim etti. Gece öğrencilerin gösterileri ve havai fişeklerin gökyüzünü aydınlatması ile bitti.
Kaynak: İHA