Salihli’de Kesk, Gezi Parkı Olayları Nedeniyle İş Bırakma Eylemi Gerçekleştirdi

KESK'e bağlı sendika üyeleri, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olaylar nedeniyle dün başlayan ve 2 gün sürecek iş bırakma eylemi kapsamında, Salihli ilçesinde yürüyüş düzenledi.

Salihli’de Kesk, Gezi Parkı Olayları Nedeniyle İş Bırakma Eylemi Gerçekleştirdi
İstasyon önünde toplanan grup, Demokrasi Meydanı’na kadar yürüdü.

Hatay’ın Armutlu Mahallesi’nde gösteriler sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert için bir dakikalık saygı duruşunda bulunmasının ardından grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Salihli üyesi Ümit Gül, yurt genelinde grev başlattıklarını belirterek, "Sokak sokak, mahalle mahalle tüm ülkeye yayılan direniş, sadece Gezi Parkı'nı değil, bütün bir ülkeyi, sermayenin talanına açan, yıllardır emek ve demokrasi düşmanlığının bayraktarlığını yapanlara karşı halkın yükselen tepkisinin ifadesidir" dedi.

Gül, olaylar sırasında gözaltına alınanların serbest bırakılması gerektiğini savunarak, "Taksim Gezi Parkı'na Topçu Kışlası ve AVM yapılması planı iptal edilmelidir. Başta Taksim olmak üzere şehirlerin meydanlarına konulan toplanma yasakları kaldırılmalı, biber gazı kullanımı yasaklanmalıdır. Yaşamını ve geleceğini savunan tüm halk kesimleri gibi kamu emekçileri de işine geleceğine ve yaşam alanlarına sahip çıkmaya kararlıdır" ifadelerini kullandı. Sendika üyelerine siyasi parti temsilcileri ile öğrenciler de destek verdi.
Kaynak: İHA