Cam Kemik Hastalığı Nedeniyle Evde Eğitim Gören Alay'a Tablet Bilgisayar Hediye

Samsun - AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse, Çarşamba ilçesine bağlı Kızılot köyünde cam kemik hastalığı nedeniyle evde eğitim gören 11 yaşındaki Mahmut Can Alay'ı evinde ziyaret ederek tablet bilgisayar hediye etti.

Ziyarette konuşma yapan Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş, ilçede ilkokul ve ortaokul bazında 6 öğrencinin evde eğitim hizmeti aldığını söyledi.

Aktaş, "Evde eğitim hizmeti alınabilmesi için doktor raporu ile birlikte Rehberlik Araştırma Merkezi'nin Özel Eğitim Alma Birliği'nin raporu gerekli. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak haftada 10 saatten az olmamak üzere buraya öğretmen görevlendiriyoruz. Öğretmenimiz her hafta en az 10 saat ders verebiliyor ve bu ders saati de 30 saate kadar çıkabiliyor. Evde Eğitim Uygulama hizmeti son 4 yıldır ilçemizde devam ediyor. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığımız'ın bu alandaki çalışmaları bizleri desteklediği için biz de bu anlamda bu ailelerimizi yalnız bırakmıyoruz. Bundan sonra hem aileye yardımcı olacağız hem de Çarşamba'da eğitime katkı sağlamaya devam edeceğiz" dedi.

AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse, Alay'a tablet hediye ederek şunları söyledi:

"Haftaya öğrencilerimiz karnelerini alacaklar. Bizler de bunun öncesinde Mahmut Can'ı ziyaret ettik ve kendisine bir tablet bilgisayar hediye ettik. Hükümetimiz bu çocuklarımıza eğitim hizmeti verdiği gibi aileye de maddi destekte bulunuyor. Allah bu çocuklarımıza sağlık, sıhhat versin. İnşallah bundan sonraki hayatlarında başarılı birer birey olacaklar."

Alay ve ailesi de ziyaretten duydukları memnuniyeti diye getirerek teşekkür etti.

Yaşar KARAMAN

ÇARŞAMBA
Kaynak: AA