Sincik’te Ömer Aybak Öğrenci Yurdu’nun Açılışı Yapıldı

Adıyaman’ın Sincik İlçesinde, Sincik Eğitim Hizmet ve Kültür Derneği ve Hayırsever İşadamı Ömer Aybak tarafından yaptırılan Öğrenci Yurdu binasının açılışı yapıldı.

Sincik’te Ömer Aybak Öğrenci Yurdu’nun Açılışı Yapıldı
Açılış törenine Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkan Vekili Adıyaman Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Murtaza Yetiş, Mehmet Erdoğan, Salih Fırat ile Samsat Kaymakamı İsmail Söndük, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, İl Mili Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Halil Fırat, Sincik Belediye Başkanı Hasari Altıntel, İşadamları Ömer Aybak, Osman Yaşar ve birçok davetli katıldı.

Ömer Aybak Öğrenci Yurdu’nda yaklaşık100 Erkek öğrencinin yatılı olarak kalabileceği, bu öğrencilerin yurt giderlerinin işadamı Ömer Aybak tarafından karşılanacağı öğrenildi.

Açılış töreni, İstiklal Marşının okunmasının ardından okunan Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam edildi. İşadamı Ömer Aybak kısa bir teşekkür konuşması yaptı, Aybak konuşmasında, “Hizmetlerini taktir ettiğim vatanına milletine bayrağına ve insanlık uğruna çalışan, ülkemizin her alanında kabiliyetli ve terbiyeli insanlar yetiştiren bu hizmet kervanında çalışan hocalarımla gönül birliği yaparak şu gördüğünüz eğitim ve Kuran yuvasını yaptık. Cenabı hak imkan verirse, nasip ederse Fatihleri, Yavuzları, Kanunileri dünyaya getiren kızlarımıza, hanım kardeşlerimize bir kız öğrenci yurdu yaptıracağım inşallah” dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın konuşmasında “En hayırlınız başkasına faydası dokunandır, başkasına bizlere hepimize faydası dokunan bu insanlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu yurtları, bu vakıfları, bu dernekleri çoğaltan ağabeyleriz, yine aynı şekilde gittiği gurbet ellerde güzel işler başaran ve yaptıkları güzellikleri ile bizi onurlandıran çok değerli hemşerilerime katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Burada başka bir yurdumuzu bitirmek üzereyiz 100öğrenci kapasiteli, o yurdun temelini de yine Ömer Ustanın harcı ile atmıştık, o yurda da büyük bir katkısı olmuştu, devlet olarak tamamlamıştık. Bu sene bir imam hatip ortaokulu inşa edilecek, Çamderede, Dilektepede, Alancıkta okullarımız inşa edilecek, 200 öğrenci kapasiteli bir yurdumuz inşa edilecek, Sincik’te muazzam işler yapmaya çalışıyoruz ve ne yaparsak emin olun sinciğe hakkını ödemiş olmayız, çünkü Sincik benim gönlümde bir numaradır” dedi.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise, “Burada doğup büyüyen ve yetişen hayırsever işadamı Ömer Aybak beyefendiyi bugün şuurlu bir insan olarak hiçbir zaman doğup büyüdüğü yeri unutmamış ve memleketi olan Sincik ilçesine ve bu topraklara olan burcunu bir öğrenci yurdu yaparak ödemektedir. Bu memleketin insanı çok vefalı, doğduğu yeri unutmuyor, bir yatırım yapacağı zaman memleketine yapmayı görev addediyor. Bu anlamda bizler de bu öğrenci yuvasını ilçemize kazandıran hayırsever kardeşimizi tebrik ediyor kendisine şükranlarımı sunuyoruz” dedi.

Mustafa Özaltın Hoca Efendi tarafından yapılan duanın ardından, katılımcılar yurt binasını gezdi, yapılan yemek ikramının ardından program sona erdi.
Kaynak: İHA