Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar uyarısı

Meteoroloji, Marmara'nın kuzeyi, Karadeniz kıyıları ile doğu kesimlerde yer yer esecek kuvvetli rüzgara karşı dikkatli olunmasını istedi.

Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar uyarısı
Meteoroloji, Marmara'nın kuzeyi, Karadeniz kıyıları ile doğu kesimlerde yer yer kuvvetli esecek rüzgara karşı dikkatli olunmasını istedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden elde edilen bilgilere göre; yurdun kuzey kesimlerinde aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağışlar bekleniyor.

Hava sıcaklığının Trakya'da 1 ila 3 derece artacağı, kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın; Batı kesimlerde batı ve kuzeybatı, doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzeyi, Karadeniz kıyıları ile doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın Marmara'nın kuzeyi, Karadeniz kıyıları ile doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile zamanla Kırklareli çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

EGE:
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın doğu kesimlerinde kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ:
Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey kesimlerinde kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'in aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU:
Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, kuzeydoğu kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Rüzgarın batı ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.