Kastamonu Üniversitesi 6. Dönem Mezuniyet Töreni

Kastamonu - Kastamonu Üniversitesi 6. mezuniyet töreninde bin 303 öğrenci mezun oldu.

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, KÜ Kampüsü'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, üniversite mezuniyetinin öğrencilerin hayatında çok önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Kastamonu içinde, üniversitenin önemli bir fonksiyon icra ettiğini dile getiren Bektaş, "Kastamonu'nun üniversitemizden çok büyük bir beklentisi var. Bu beklenti elbette ki sizler mezun olduktan sonra ülkenize yapacağımız hizmetlerle alakalı" dedi.

Bektaş, üniversitenin yoluna başarıyla devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Kastamonumuz yoluna devam ediyor. Sizler de yolunuza başarıyla devam edeceksiniz. Ülkemizin, milletimizin yoluna başarıyla devam etmesi için katkıyı sunacaksınız. Bu donanamı, bu yetkinliği Kastamonu Üniversitesinde geçirdiğiniz yıllarda edindiğinize inanıyoruz. Sizlere güveniyoruz. Gerçekten siz öğrencilerimizden beklentilerimiz çok yüksek."

KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, üniversite olarak Türkiye ve dünyada seçkin bir yer edinmeyi hedeflediklerini belirterek, üniversitenin kurulduğu tarihten itibaren geçen yedi yılda çok yol katettiğini söyledi.

Öğrencilerin büyük emek ve gayret sarf ederek bu güzel günü hakettiklerini ifade eden Aydın, şöyle devam etti:

"Bugün emeklerinizin karşılığını alma günüdür. Bizim sevincimiz buruktur. Çünkü sizlerden ayrılmak bizim için zordur. Ayrılık zor olsa da sizleri gururla gönderiyoruz. Siz de mensubu ve mezunu olmaktan gurur duyacağınız üniversitemizi ömür boyu temsil edeceksiniz. Size yakışan en güzel temsildir. Aziz milletimize ve insanlığa bu cennet vatanda hizmet etmektir. Sizler artık memleketimizin entelektüellerindensiniz, seçkinler ordusundansınız. Çalışmalarınızla, yapacağınız hizmetlerle cemiyete öncülük etmenizi diliyoruz."

Okulu dereceyle bitiren öğrencilere çeşitli hediyeler verildikten sonra halk oyunları gösterisiyle devam eden tören, öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi.

KÜ kampüsünde düzenlenen mezuniyet törenine, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, İl Emniyet Müdürü Sami Uslu, kurum amirleri, öğrenciler ve öğrenci aileleri katıldı.

Tören sonunda Gökhan Tepe konser verdi.

Kaynak: AA