İzmitli Kadınlar Yoga Öğreniyor

İzmit Belediyesi Kültür Müdürlüğü Sosyal İşler Birimi tarafından Mahallede Gün Var etkinlikleri kapsamında kadınlara yoga eğitimi de verildi.

İzmitli Kadınlar Yoga Öğreniyor
Cedit, Tüysüzler, Yahya Kaptan, Yenimahalle,Yuvam Akarca, Gündoğdu,Veliahmet, Hacı Hızır ve Tavşantepe Mahallelerinde gerçekleştirilen yoğa eğitimlerine kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Eğitimlere bazı erkeklerin de katılması dikkat çekti. Yoga eğitmeni Meliha Can Bulgan ve Ayşegül Tohumcu, emekli evi ve mahalle konaklarında gerçekleşen eğitimlerde doğru nefes almayı ve yoganın önemini anlattılar.

Eğitmen Meliha Can Bulgan, vücudumuza yeterli oksijen girişini sağlayarak hastalıkları önleyebileceğimizi, stresimizi kontrol edebileceğimizi, yorgunlukları ve ağrıları dindirebileceğimizi kısaca yaşam kalitemizi yükseltebileceğimizi anlatarak, “Sabah erken kalkarak yapılacak birkaç basit hareket ile gün boyu zinde kalabiliriz” dedi.

Mahallelerdeki kadınlar, “yoga nedir diye yanlış bilgilere sahiptik. Oysa yoga hepimizin kolaylıkla yapabileceği bir yaşam şekliymiş” diye konuştular.
Kaynak: İHA