Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Açıklaması

Samsun - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Biz farklı düşüneni, başka türlü hissedeni ötekileştirmedik. Sultan Muhammet Alparslan Han'ın 1071 tarihinde Malazgirt Ovası'ndan Anadolu'ya ilk adımını attığı günden bugüne kardeş kavgasına yüz vermedik" dedi.

Bir takım programlara katılmak üzere Samsun'a gelen Kılıç, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nun açılışını gerçekleştirdi.

Bakan Kılıç daha sonra aynı binada Samsun Valiliği tarafından düzenlenen, "223 Dev Proje ile Hedef 2023" konulu kamu yatırımları bilgilendirme toplantısına katıldı.

Burada bir konuşma yapan Kılıç, bin yıldır varlık mücadelesinin sürdürüldüğü bu topraklarda, nice kültür ve medeniyetin inşa edildiğini söyledi.

"Biz bu topraklarda barışın temsilcisi olduk" diyen Bakan Kılıç, şöyle konuştu:

"Biz bu topraklarda hoşgörünün temsilcisi olduk. Biz bu topraklarda kardeşliğin temsilcisi olduk. Biz bu topraklarda farklı inançların, farklı kültürlerin, farklı inançlara ait ibadethanelerin en büyük güvencesi olduk. Biz farklı olanı yok etmedik. Bizimle aynı olmayanı yok etme mücadelesi içine girmedik. Biz farklı düşüneni, başka türlü hissedeni ötekileştirmedik. Sultan Muhammet Alparslan Han'ın 1071 tarihinde Malazgirt Ovası'ndan Anadolu'ya ilk adımını attığı günden bugüne kardeş kavgasına yüz vermedik. Biz yıkmaktan değil yapmaktan yana hareket ettik. Biz var olan medeniyetleri küle çevirmekten değil, yıkıntılar üzerine yepyeni bir medeniyet inşa etme şeklinde kendi tercihimizi belirledik. Onun için farklıyız."

-2020 Olimpiyat Oyunları

2020 yılında İstanbul'u Olimpiyat kenti yapmak istediklerini belirten Bakan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rusya'daki sunumda bana şunu sordular. 'Türkiye Cumhuriyeti Atatürk'ün kuruluştaki hedeflerine bağlı olarak 2020 yılında laik demokrasisiyle olimpiyat yapabilecek güce sahip midir?' Cevabım şu oldu, Türkiye Cumhuriyeti için 2020 olimpiyatı demek, Atatürk'ün kuruluşta işaret ettiği hedefleri gerçekleştirmek ve yokluklar içinde kurulan Cumhuriyeti, Atatürk'ün ölümünden nice yıllar sonra olimpiyat yapabilir hale getirmek demektir. Bununla gurur duymak lazım. Bununla iftihar etmek lazım. Bu yola barikat döşemek değil, bu yolu yangın yerine çevirmek değil, bu yolun huzurunu kaçırmak değil Atatürk'ün Türkiyesi'nin huzurunu bozmak, imajını karartmak değil. Hepimize düşen, Cumhuriyeti seven her bireye düşen görev, yoldaki engelleri kaldırmaktır. Barikatları aşmaktır."

Bakan Kılıç daha sonra Samsun'da yapılan ve inşası devam eden 223 proje hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Kaynak: AA