Fatih Ortaokulu’ndan 'Kalbinde İyiliğe Yer Aç' Projesi

Kütahya Fatih Ortaokulu’nda 'İyilik Kumbarası-Kalbinde İyiliğe Yer Aç' isimli projenin faaliyete geçirildiği bildirildi.

Fatih Ortaokulu’ndan 'Kalbinde İyiliğe Yer Aç' Projesi
Okulun Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Nilgün Gürler ve öğrencilerinin gerçekleştirdiği bu proje, teknoloji dünyasında yaşayan insanlara bencillikten sıyrılıp çevreye duyarlı olma konusunda hatırlatma yapmayı amaçlıyor.

Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Nilgün Gürler, “İnsanoğlu gelişen teknoloji, çalışma yaşamının yoğunluğu, vakit darlığı gibi nedenlerle gittikçe yalnızlaşıyor, antisosyalleşiyor, bencilleşiyor. Bu bencillikle sadece kendini ve çıkarlarını düşünmeye başlıyor. Çevresinde yardıma muhtaç insanları, hayvanları, her şeyi görmezden gelebiliyor. Ve sonunda ihtiyacı olduğunda kendisine yardım edecek kimseyi bulamıyor doğal olarak…Bu dar zamanında göreceği en ufak bir iyilik ise ömür boyu hafızasından silinmiyor.Bu projeyle şimdiye kadar bize yapılan veya bizim yaptığımız, unutamadığımız iyilikleri hafıza raflarından indirip, şöyle bir tozlarını temizlemek ve dünyanın karmaşası içinde katılaşan kalplerimizi az da olsa yumuşatmak düşüncesindeyiz” dedi.

Okul Müdürü Murat Şahin ise, “Öğrencilerimizin akademik başarılarının yanı sıra ahlaki değerler konusundaki eğitimleri de bizim için önemli. Öğretmen ve öğrencilerimizin gerçekleştirdiği bu projeyi gönülden destekliyoruz” diye konuştu.

Projede görev alan öğrencilerden Nursena Küçükkahremen, “Projemizin amacı insanoğluna bu dünyada tek olmadığını hatırlatmak, çevresine duyarlılığını artırmak. İnsanlar arasındaki iyiliklerin artması, dayanışma ve ilişkilerin sağlamlaşması. Projemize arkadaşlarımızın ilgisi büyük. Bu projede yer aldığım için çok mutluyum“ şeklinde konuştu.

Proje kapsamında belirli yerlere kalp şeklinde yapılan karton kumbaralar bırakılıyor. Ayrıca görevli öğrenciler sınıfları dolaşıp notları topluyor. Öğrenci, öğretmen ve isteyen herkes bir kağıda, kendisinin yaptığı veya kendisine yapılan unutamadığı bir iyiliği yazıp kumbaraya atıyor. Süre bittiğinde ise 'İyiliğin büyüğü küçüğü olmaz' düşüncesinden hareketle, çekilen kura sonucu belirlenen iyilik notunun sahibi ödüllendirilecek.
Kaynak: İHA