Denizlili Kadınlar Pilatesle Dünya Rekoru Kırdı

Denizli - Denizli'de 3 bin 486 kadın, aynı anda pilates yaparak Guinnes Rekorlar Kitabı'na girdi.

Denizli Belediyesinin 'Ailemi Seviyorum Projesi' kapsamında, 8 mahallede ücretsiz düzenlenen pilates kurslarına katılan kadınlar, rekor denemesi için Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi'nde toplandı. Guinnes Rekorlar Kitabı yetkilileri tarafından tek tek sayılan kadınlar, Aysel Akman yönetiminde 45 dakika pilates yaptı.

Gösteri sonunda, Guinness World Records hakemi Annabel Lawday, etkinlik için herkese teşekkür ederek, "İzlemesi bile çok zevkliydi. Bugün burada dünyada yapılmış en büyük plates etkinliğinin gösterisi gerçekleşti. Bir önceki rekor herkesin bildiği gibi 2009 yılında İspanya'nın Madrid şehrinde 862 kişiyle yapılmıştı. Burada size mutlulukla ananos etmek istiyorum ki ekibimle yaptığım toplantı sonrasında 3 bin 486 kadınla bu etkinliği gerçekleştirerek bir dünya rekoru kırdınız tebrik ediyorum" dedi.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da Denizlili kadınların bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bir güzelliği Denizli'ye getirdiniz. Denizli bundan sonra hanım kardeşlerimizle çocuklarımızla gençlerimizle beylerimizle inşallah hep beraber birlik ve beraberlik içinde spor yapmaya devam edecek. Bizlerin yanında oldunuz. 3-4 yıldır her alanda beraberiz ve spor yapıyoruz. Ama bu Guinnes rekoruyla hep beraber bunu taçlandırdınız. İnşallah başka bir rekorda buluşmak üzere" diye konuştu.

Lawday, Denizli Belediyesinin pilates gösterisiyle Guinness Rekorlar Kitabı'na girdiği yazılı belgeyi Denizli Belediye Başkanı Zolan'a verdi.

Gösteriyi, AK Parti denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci ve Nurcan Dalbudak ile çok sayıda vatandaş izledi.

Kaynak: AA