Bulanık'ta Hayvan Pazarı Çalışması

Muş - Muş'un Bulanık İlçesinde, yeni hayvan pazarının kurulması için çalışma başlatıldı.

İlçe merkezinde bulunan ve çevre kirliliğine neden olan hayvan pazarını ilçe dışına çıkarmak için harekete geçen Bulanık Belediyesi, pazar yeri için Örenkent köyü yakınlarında 50 bin metrekarelik bir alan belirledi.

Kısa zamanda ihaleye verilmesi planlanan pazar alanında incelemelerde bulunan Bulanık Belediye Başkanı Ziya Akkaya, ilçe merkezinde bulunan eski hayvan pazarının, çevrenin dokusunu bozduğunu, trafik akışını tehdit ettiğini açıkladı.

Çağın koşullarına uygun hazırlanan projelerle 50 bin metrekare alan üzerine Muş'un en büyük ve modern hayvan pazarını ilçeye kazandırmak için çalışmaların hızlandırıldığını kaydeden Akkaya, "Amacımız, ilçe halkının hayvanlarını temiz ve modern ortamlarda satmalarını sağlayacak mekan oluşturmak. Eski hayvan pazarının yetersiz olması nedeniyle vatandaşlarımızdan şikayet alıyorduk. 50 bin metrekarelik alan üzerinde Avrupa standartlarına uygun bir şekilde kurulacak olan pazarın projelerini bölgenin iklim şartlarını göz önünde bulundurarak hazırladık. Pazarda, kahve, lokanta, İdari bina, karantina, padoklar ve hayvan için kapalı alanlar inşa edilecek" dedi.

Kaynak: AA