Bilecik İl Sağlık Müdürlüğünden Uyarı

Bilecik - Bilecik İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Ali Fidan, kişilerin ev ve cep telefonları aranarak sigara bırakma ürünü satışı hususunda bakanlığın herhangi bir uygulamasının olmadığını bildirdi.

Fidan, yaptığı yazılı açıklamada, son zamanlarda ilaç ya da bitkisel ürün şeklinde sigara bırakma desteği satmak için kişilerin ev ve cep telefonlarının aranarak sık sık rahatsız edilmesi dolayısıyla bakanlığa dolandırıcılar hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu kaydetti.

Bakanlığın hiçbir şekilde ilaç ya da bitkisel ürün şeklinde sigara bırakma desteği satılmadığını ve bu amaçla arayanlara inanılmaması gerektiğini bildiren Fidan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Dumansız hava sahası çalışmaları kapsamında sigarayı bırakmak isteyenlere destek olmak amacıyla bakanlığımız bünyesinde "Alo 171 Sigara Bırakma" danışma hattı 27 Ekim 2010 tarihinde kurulmuştur. Danışma hattına gelen çağrılar, sigara bırakma konusunda eğitim almış operatör aracılığı ile 24 saat hizmet verecek şekilde karşılanmaktadır. Bakanlığımızın adını kullanarak sigarayı bırakmak isteyenlere yardım öneren ya da ürün satmak isteyen bu kişilere vatandaşlarımız kesinlikle inanmasın. Sağlık Bakanlığı bitkisel destek amaçlı ürünlere ruhsat vermemektedir. Bu tür ürünler herhangi bir hastalık endikasyonu belirtilmemek şartıyla gıda takviyesi olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmaktadır. Vatandaşlarımızın bu tür dolandırıcılara inanmaması, aile hekiminin tavsiyesi ve reçetelendirmesi dışında herhangi bir ürün kullanmamasını aksi takdirde doğru oranda kullanılmayan her türlü bitkisel ürünün zehir özelliği taşıyacağını unutmamamız gerekir. Telefonla sizi arayıp her ne şekilde olursa olsun ilaç satmak isteyenleri ilgili mercilere şikayet etmenizi önemle rica ederim."

Kaynak: AA