Ankara Kalkınma Ajansından 69 Yeni Projeye Destek

Ankara - Ankara Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Teklif Çağrısı Programı başvuru sonuçlarına göre, 4 farklı başlıkta toplam 69 proje mali destek almaya hak kazandı.

Ajanstan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2012 Yılı Teklif Çağrısı Programı başvuru sonuçları açıklandı. Buna göre, 363 proje başvurusunun 69'u mali destek alacak.

Çevreye Duyarlı Yenilikçi Uygulamalar, Kırsal Kalkınma, Turizm ve Sosyal Kalkınma olmak üzere 4 başlıkta açılan mali destek programında, toplam 69 proje başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı.

Açıklamaya göre, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, mali destek programlara yoğun ilgi olduğuna dikkati çekerek, "Ankara Kalkınma Ajansının kuruluşundan itibaren 3 yıldır uygulamakta olduğu Doğrudan Faaliyet Destek Programları, Teknik Destek Programları ve Mali Destek Programları kapsamında 1050 proje başvurusu alınmış ve bunlardan 302'si için toplam 70 milyon liralık bir kaynak Ankara'da kalkınma amaçlı olarak kullanılmış olacak" ifadelerine yer verdi.

Başarılı proje sahiplerinin düzenlenecek toplantılarla detaylı olarak bilgilendirileceğini kaydeden Balcı, sonrasında destek sözleşmesi imzalanması ve detaylı bilgilendirme için her kurumun Ajansa davet edileceğini bildirdi.

Kaynak: AA