Adıyamanlılar Vakfı, Adıyaman Şubesi Yeni Yönetimi İle Bir Araya Geldi

Adıyamanlılar Vakfı yöneticileri, geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen kongre sonrası yeniden oluşturulan Adıyaman Şubesi yeni yönetimi ile bir araya geldi.

Adıyamanlılar Vakfı, Adıyaman Şubesi Yeni Yönetimi İle Bir Araya Geldi
Adıyaman Üniversitesi Uygulama Oteli’nde gerçekleşen toplantıya Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanın Ömer Özkartal, Adıyamanlılar Vakfı kurucularında Adıyaman eski Milletvekili Mahmut Göksu, Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şube Başkanı Murat Demirkol, Adıyamanlılar Vakfı mütevelli heyeti üyesi Ali Şahin, Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şubesi yönetim kurulu üyeleri, komisyon başkanları ve üyeler katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şube Başkanı Murat Demirkol, “Gönül elçilerimiz ve 11 arkadaşımızın gayretleriyle 2011 yılında burada Adıyamanlılar Vakfımızı kurduk. 2011 yılından bu güne kadar yapmış olduğumuz çalışmaları gerçekten hemen hemen her aya bir program sığacak şekilde organize etmeye çalıştık ve Adıyamanlılar Vakfı'nı ümit ediyorum ki bu 2 yıllık süre içerisinde Adıyaman’ın gündemine ve Adıyamanlı hemşerilerimizin zihnine kazıma imkanı bulabildik. Tabi burada yapmış olduğumuz çalışmalarda her şeyden önce İstanbul ‘da kurulan Adıyamanlılar Vakfı'mızın genel yapısı bizim için çok önemliydi. Sağ olsunlar onlar her fırsatta buraya uğradıklarında bizlerle beraber Adıyaman kamuoyuna buradaki şubemizin tanıtımında da etkin gayretleri oldu. Bu toplantı da ona benzer bir toplantı. 2013 yılı içerisinde mart ayı itibariyle yine burada vakfımızın İstanbul yönetimi ve mütevelli heyetiyle beraber bir çalıştay organizasyonu gerçekleştirdik ve orda çok önemli kararlar aldık. Bu kararlardan bir tanesi de vakfımızda görevli bulunan kişi sayısını ve yönetim kurulunu aktif olarak bütün Adıyaman’a yaya bilmek amacıyla yelpazeyi genişleterek sayımızı 45’e çıkardık. Şuanda burada bulunan arkadaşlarımız mart ayı itibariyle Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şubesi içerisinde görevli olan yönetim kurulundaki arkadaşlarımız ve aramıza yeni giren arkadaşlarımıza da biz yeni görevlerinin hayırlı olmasını diliyor ve bundan sonraki çalışmalarında onlarında aktif gayretlerini görmek istediğimizi belirtmek istiyorum” dedi.

Adıyaman Şubesinin çalışmalarını yakında takip ettiklerini söyleyen Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanın Ömer Özkartal ise, toplantıda yaptığı konuşmasında, “Cenabı hakka şükürler olsun ki Adıyamanlılar Vakfı'nın yıllardır hizmetini İstanbul’da sürdüren ve 2 yıldır da Adıyaman’da hizmetleriyle sizlerle birbirimizi buluşturdu. Bu anlamda bu vakfın kuruluşundan bu güne kadar emeği geçen bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum. Cenabı-ı Hak kendilerinden razı olsun. Bu toplantıyı biz sayın başkanımızla görüştük 10-15 gün sonra yapacaktık. Biliyorsunuz Ramazan Aksoy Bey Kahta da güzel bir tesis kurdular. Orada beraber olmayı planlıyorduk ancak sizin de bildiğiniz gibi hepimizi üzen hemde düşündüren bir trafik kazası olayı yaşadık. Canlarımız, kardeşlerimiz, hemşerilerimiz orda vefat ettiler. O nedenle acil Adıyaman’a gelmiş bulunduk. Kendilerine Allahtan rahmet diliyorum. Sevdiklerine, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Tabi gelmişken onlarla ilgili görev ve sorumluluğumuzu yerine getirirken vakfımızın da 10-15 gün sonraya düşündüğümüz toplantısını artık burada yapmış oluyoruz. Üniversitemizde yapmış oluyoruz. Üniversite rektörümüz ve bize hizmet eden kardeşlerimize de teşekkür ediyorum. Bize ev sahipliği yapıyorlar. İnşallah bu toplantılar Adıyaman’ımızın ve Adıyamanlımızın geleceğine yönelik hayırlı ve güzel hizmetlere sebep olacaktır. Biraz önce Murat başkanımızın 2 yıl kadar kısa bir sürede yönetimimiz 11 kişiyken şimdi 45 kişi oldu. Birçok faaliyette imza attınız hepinize teşekkür ediyorum. Bu tür işler tabi zaman geçtikçe değeri biliniyor. Eğer 15 yıl evvel Adıyamanlılar Vakfı'nın kurucuları bu işe samimiyetle sarılmasalardı bugün burada olamazdık. Sizler bugün eğer bu hassasiyetle bu tatil gününü bertaraf ederek buraya zahmet edip geliyorsunuz. O aşkla o heyecanı sizlerde görüyoruz. Ben inanıyorum ki sizin bu çalışmalarınızla 1-2 sene sonra yapacağımız birçok hizmet ile tarih olacağız. Tarih yazacaksınız. Yani Adıyaman kendi kültürüne kendi değerlerine ve kendi geleceğine adeta zemin hazırlıyor. Sizler hazırlayacaksınız biz hepimiz İstanbul’dan gelip sizlerle beraber oluyoruz. İşte bunun için buradayız. Bu vakıf hiç kimsenin değil. Bu vakıf Adıyamanlıların hizmetine vakfedilmiş bir olaydır. Bizim İstanbul’daki kültür merkezimiz, burada yapacağımız her şey bütün Adıyaman’ın kendi öz malıdır. Hepiniz artık birer vakıf insanısınız. Adıyamanlı olup ta Adıyaman’da yaşayan herkes potansiyel bir vakıf insanıdır. Vakıf anlayışı imkanı olanla imkanı olmayan arasında bir köprü vazifesini üstlenmektir” diye konuştu.

Kaynak: İHA