25 Yıl Sonra Açılan Sergi Köyde Bayram Coşkusu Yaşattı

Balıkesir’in Edremit Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (EHEM) tarafından, 25 yıl sonra açılan kursların sergisi, köyde bayram coşkusu yaşattı.

25 Yıl Sonra Açılan Sergi Köyde Bayram Coşkusu Yaşattı
Kavlaklar köyünde açılan el nakışları kursunun yılsonu sergi töreninde EHEM Müdürü İsmail Damar, “Hayata dair her alanda, eğitim ihtiyacı hissedilen her yerde insanımıza eğitim hizmetleri verebilmenin yoğun çabası içerisindeyiz. Merkezimizce bu yıl ilk kez köyümüzde açılan el sanatları kursunu, Ziraat Odası ile işbirliğinde zeytin hasat makinesi kullanımı, budama ve ilaçlama semineri eğitimleri verilmiştir.”dedi.

El nakışları kursuna devam eden kursiyerlerimiz 25 yıllık özlem ile gündüz gündelik işlerine devam ederken akşamları da büyük bir özveri ile kurslara devam ettiklerine dikkat çeken Damar, “Eğitim alan 15 kursiyerimizden 8 kursiyerimiz yılsonuna kadar eğitimlerine devam ederek belge almaya hak kazanmışlardır. Emek verenleri ve usta öğreticimiz Fatma Çakır’ı tebrik ediyorum. Özellikle kursiyerlerimize destek veren eşlerini kutluyor ve teşekkür ediyorum. Gelecek dönemde köyümüzde hem kurs sayısı, hem de kurs çeşitliliğinin artarak devam edeceğini umuyorum”diye konuştu.

Kursiyerler adına konuşma yapan Kadife Kara köyümüzde böyle bir eğitim imkanı sağlandığı için Halk Eğitimi Merkezimize ve usta öğreticimize teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar eşlerimiz yıl boyu akşamları devam eden kurslarda bizlere çok büyük destek verdiler. Gündüz zeytin işlemeye gittik, geceleri ise kursumuza devam ettik” şeklinde konuştu.

Kursiyerler belgelerini merkez müdürü ve kursiyerlerin eşleri tarafından verilmesi heyecanlı dakikalar yaşanmasına neden oldu.

Köyde bayram coşkusu yaşanan sergi açılışında el emeği ve göz nuru eserler büyük beğeni topladı. Sergi açılış törenine katılan konuklara kursiyerler tarafından hazırlanan pilav, nohut, ayran ikramı yapıldı.
Kaynak: İHA