Darıca Hayvanat Bahçesi'nin Yeni Sakinleri

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda koruma altında tutulan 1 alageyik, 1 aslan ve 2 yeşil maymun dünyaya geldi.

Darıca Hayvanat Bahçesi'nin Yeni Sakinleri
252 tür ve 3 binden fazla hayvanla Türkiye’nin önemli bir hayvanat bahçesi olan Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda, doğal ortamda yaşayan hayvanlar doğal yollarla gebe kalıyor ve yazın ilk aylarında meyvesini veriyor. Koruma altında tutulan albino alageyiğin 1 haftalık yavrusu sağlıklı bir şekilde büyüyor. Kısa sürede kendini toparlayan yavru, annesiyle birlikte aynı barınakta yan yana dolaşıyor. İki haftalık olan iki yavru yeşil maymun, annelerinden hiç ayrılmıyor.

Yavrularla ilgili bilgi veren Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı yetkililerinden Özge Musul, "Koruma altında olan aslan geçtiğimiz aylarda doğum yaptı. 3 yavru dünyaya geldi fakat aslanın ilk anneliği olduğundan yavrularına bakamadı. 2 aslanımızı kaybedince parkın Sorumlu Veteriner Hekimi Yücel Yılmaz yavru aslanı veteriner eşi ile birlikte evde 2 aylık olana kadar büyüttüler. Sherlock adını verdikleri yavru aslanı tekrar barınaktaki yerine bırakan yetkililer 8 aylık olduğunda Sherlock, annesi tarafından kabul edilirse barınağı değiştirilecek fakat anne, yavruya bakmak istemezse şimdiki alanında kalacak. İlk günden beri büyük ilgi gören yavru aslan Sherlock ortama alışmaya çalışıyor. Parkın giriş bölgesinde ziyaretçilerini bekliyor" dedi.

Öte yandan, Bayburt’ta avcılar tarafından vurulan dişi Anadolu vaşağının üzerinden 20 tane saçma çıktı. İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde 3 ay tedavi gören yaralı vaşak, İstanbul Orman ve Su İşleri Müdürlüğü tarafından Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’na getirildi.

Doğada yaşamını sürdüremeyecek vaziyette olan vaşağın tedavileri parkın karantina bölgesinde bir aydır devam ediyor. Şu anda erkek vaşak olan Duman’ın yan barınağına konulan dişi vaşak Gülistan, iyileştirme sürecini tamamlayınca ve birbirlerine alışınca bir araya getirilecekler.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde bu duruma tanık olan Beykent Koleji Anaokulu yönetimi ve Eko Tim öğrencileri Anadolu vaşağını sahiplenerek evlat edindiler.
Kaynak: İHA