AK Parti Malatya Milletvekili Çalık, Konteyner Kenti Ziyaret Etti

MALATYA - AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, konteyner kenti ziyaret ederek, buraya yerleşen Suriyelilerle görüştü.

Malatya Beydağı Konaklama Tesisi'ndeki konteyner kente gelen Çalık, sosyal tesisleri gezerek burada görevlilerden bilgi aldı ve Suriyelerle sohbet etti.

Suriye'de yaşanan zulmün ve katliamın durması, Esed'in bir an önce Suriye'nin başından gitmesi gerektiğini belirten Çalık, Suriye'de çocuklara ve kadınlara uygulanan baskının, şiddetin ve tecavüzün son bulması için tüm dünya ülkelerinin ayağa kalkması gerektiğini vurguladı. Çalık, "Birleşmiş Milletler bu konuda büyük hassasiyet göstermelidir. Çünkü bu çocuklar kendi ülkelerinde özgürce yaşamalılar" dedi.

Malatya'da 10 bin kişilik konteyner kentte 3 bin 500 kişinin yerleştiğini ve her türlü ihtiyaçlarının sorunsuz karşılanmaya çalışıldığını anlatan Çalık, Türkiye'nin Suriyeli vatandaşların her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecek güçte olduğunu kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak mazlumun ve mağdurun yanında olduklarına vurgu yapan Çalık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konudaki hassasiyeti dolayısıyla tüm dünya tarafından alkışlandığını söyledi.

Çalık, "Kardeşlerimize ihtiyaçlarını sorduğumuzda, 'ülkemize ihtiyacımız var' diyorlar. Ne kadar iyi şartlar hazırlarsak hazırlayalım onların evi en güzel yeridir. Biz inşallah o en güzel yerin hazırlanması için Türkiye olarak üzerimize düşeni yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA