Vali Yılmaz, Simav'da İncelemelerde Bulundu

KÜTAHYA - Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, ilçeleri ziyaretleri kapsamında Simav'da incelemelerde bulundu.

Kaymakam Yüksel Ünal tarafından karşılanan Yılmaz, burada ilçe hakkında genel bir brifing aldı.

Yılmaz, bu yılın asfalt sezonunu açtıklarını belirterek, ilçenin deprem yaşamış ve depremden sonra da yaralarının en hızlı sarıldığı güzel örneklerle dolu bir şehir olduğunu söyledi.

Depremden sonra eksik binaların fazlasıyla yapıldığını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"1966 yılında Muş'un Varto ilçesinde deprem olmuş. Ben 1990 yılında Varto'ya kaymakam olarak tayin olduğum zaman oranın deprem konutları hala daha yapılmamıştı. 24 yıl boyunca deprem konutları yapılmamış. Bugün itibari ile ülkemizin hangi köşesinde olursa olsun bir afet karşısında, afetten sonra en kısa zaman içerisinde hizmetler yerine getiriliyor. Devletin bütün imkanları kullanılıp vatandaşın mağduriyeti en kısa süre içerisinde giderilmeye çalışılıyor. Simav'da birkaç hukuki ve teknik olaydan başka genele baktığımızda burada da devletin tüm imkanları kullanılarak vatandaşın mağduriyeti giderilmiş olduğunu görüyoruz. İşte burada yaptığımız bu asfalt çalışması da yine bu afet nedeniyle gönderilen ödenek çalışmasıdır. Geçen yıl alt yapı tamamlanmış ama asfalt sezonu geçtiği için bu yıla bırakılmış. Geçen yıldan bir çalışma olduğu içinde bu yılın ilk asfalt çalışmasını Yeşildere beldemizden başlatıyoruz. Hem Özel İdare hem de KÖYDES imkanlarıyla bu çalışmayı yapacağız. Maliye Bakanlığından gönderilen ek ödeneklerle beraber geniş bir çalışma başlatmış bulunuyoruz. Herkese hayırlı olsun."

Yılmaz, daha sonra Yeşildere beldesi, Naşa Kaplıcaları, Çitgöl Kaplıcaları, Eynal Kaplıcaları, Seralar, TOKİ Konutları, Simav Meslek Yüksekokulu, Simav Ticaret ve Sanayi Odası ve Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan'ı ziyaret etti.

Kaynak: AA